Akcionari Tesle odobrili rekordnu isplatu Ilonu Masku u iznosu od 56 milijardi dolara

Tanjug
Akcionari Tesle odobrili rekordnu isplatu Ilonu Masku u iznosu od 56 milijardi dolara

OSTIN - Akcionari kompanije Tesla su na godišnjem sastanku odobrili rekordnu isplatu izvršnom direktoru firme Ilonu Masku u iznosu od 56 milijardi dolara koju je prethodno osporio sud u američkoj saveznoj državi Delaver.

Mask je nakon objave preliminarnih rezulata stupio na binu uz ovacije prisutnih akcionara i pozdravio odluku, prenosi Si-En-Bi-Si .

Teslini akcionari su glasanjem odobrili i plan da se firma preregistruje iz američke savezne države Delaver u Teksas.

Mask je na svom profilu na društvenoj mreži Iks (Tviter) objavio i sliku torte na natpisom "Glas naroda je glas Božiji" (Vox Populi, Vox Dei), sa napomenom da će poslati u Delaver kao poklon za rastanak.

Sud u državi Delaver presudio je krajem januara da je kompanija Tesla 2018. godine nepravedno isplatila 56 milijardi dolara  Ilonu Masku, navodeći da je u pitanju "neshvatljiva suma" koja je nepoštena prema akcionarima, prenio je Teh kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je tada navela da kompanija Tesla i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja, i da je Mask imao "snažne veze" sa osobama koje su bila zadužene da pregovaraju u ime Tesle.

Prema tadašnjoj presudi, akcionari Tesle su morali da ponovo izglasaju nagradu za Maska, a on sam je dodao i glasanje o preregistraciji kompanije iz Delavera u Teksas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana