Novi detalji o Golfu R: Agresivniji izgled i 333 KS

G.S.
Novi detalji o Golfu R: Agresivniji izgled i 333 KS

Fokslvagen je sve bliže predstavljanju redizajniranog Golfa R (Mk8.5), a sada je kompanija objavila nekoliko detalja o ovom modelu te je pozvala grupu novinara da isprobaju prototip u Njemačkoj.

Ključni detalj je to što je riječ o najsnažnijem Golfu R ikada.

Baš kao i prvi Mk8 Golf R, redizajnirani model će ispod haube imati poznati 2,0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem, no Fokslvagenovi inženjeri su povećali njegovu snagu na 333 KS, dok je obrtni moment ostao isti i iznosi 420 Nm. Iako će vozači teže uočiti relativno malo povećanje snage, ono je u svakom slučaju pozitivna stvar, prenosi Kliks.

Fokslvagen će prodavati novi Golf R isključivo sa 7-stepenim DSG mjenjačem, putem kojeg će se snaga prenositi na sva četiri točka. Za ubrzanje hečbek verzije od 0 do 100 km/h biće potrebno 4,6 sekundi, dok će karavan isti posao obavljati za 4,8 sekundi. Performance Package paket će biti na raspolaganju kupcima u Evropi i povećaće maksimalnu brzinu na 270 km/h.

No, nije samo motor poboljšan. U Fokslvagenu su poradili na ovjesu, tako da je redizajnirani model bliže ѕemlji za više od 25 milimetara te standardno dolazi s Dynamic Chasis Control adaptivnim ovjesom. Drift mod je zadržan, tako da se sva snaga može prenijeti na zadnje točkove. Sistem raspodjele obrtnog momenta je takođe standardan, prenosi Kliks.

Svi prethodno viđeni prototipovi Golfa R su nosili plavu kamuflažu kako bi se sakrile promjene dizajna, no one definitivno neće biti posebno značajne iako će ih se moći uočiti.

Riječ je o promjenama prednjeg i stražnjeg branika, redizajniranim LED prednjim i zadnjim svjetlima, dok će se u unutrašnjosti naći 12,9-inčni infotainment ekran i 10,2-inčna digitalna instrument table.

Hed-ap displej će biti dostupan kao opcija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana