Međunarodna kružna auto-trka za vikend u Zalužanima

G.S.
Međunarodna kružna auto-trka za vikend u Zalužanima

BANjALUKA - Auto-klub “Crankshaft” iz Banjaluke, u saradnji sa SAKSRS, organizuje međunarodnu kružnu auto-trku od 21. do 23. juna 2024. godine na Autodromu Zalužani kod Banjaluke.

Prema riječima sportskog direktora za kružne auto-trke Sportskog auto-kartinga Republike Srpske (SAKSRS) Ranka Šunkića, vozači iz zemlje i okruženja voziće trke u subotu i nedjelju za otvorena prvenstva Srbije i Republike Srpske.

- Očekuje nas ukupno deset trka tokom takmičarskog vikenda, s početkom u petak u 13 časova, kada se voze prvi treninzi na stazi - kazao je on.

Šunkić je istakao da je ulaz na stazu simboličnih pet KM, na dva ulaza i to kod Centra za obuku MUP RS i kod jezera Bomi.

Program trke, kako dodaje, počinje 21. juna od 13 časova te do 16 časova traje plaćeni trening, a nakon toga do 20 časova slijede tehnički pregled i verifikacija vozača.

- U subotu, 22. juna, od sedam do 10 časova nastavljamo tehnički prijem vozila i verifikaciju vozača. Nakon ovoga, u 11 časova počinje prva sjednica sportske komisije te u 11.15 časova brifing sa vozačima u hangaru, koji je obavezan za sve takmičare - objasnio je Šunkić.

Dodao je da je početak treninga kvalifikacije za prvu trku, nakon čega slijedi druga sjednica žirija te start trka za NŠSRB, OPSRB i OPRS i treća sjednica žirija.

- Nedjelja je rezervisana za “Warm-Up trening, od devet do 10 časova, a nakon treninga počinju kvalifikacije za drugu trku te sjednica žirija. U 12.55 počinje brifing sa vozačima u PIT LANE -u - rekao je Šunkić.

Kako dodaje, start trka za NŠSRB, OSRB i OPRS počinje u 13.15.

- Trideset minuta po završetku trke počinje peta sjednica žirija, a 60 minuta po završetku trke proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u vidu pehara i poklon sponzora - ističe Šunkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana