Kinezi predstavili Luxeed R7, prvi SUV kupe razvijen uz pomoć Hjuaveija

G.S.
Kinezi predstavili Luxeed R7, prvi SUV kupe razvijen uz pomoć Hjuaveija

Ponuda vozila u Kini, koja su nastala na osnovu Hjuaveijeve podrške, uskoro će biti proširena novim kupe SUV-om, koji će biti dostupan s električnim pogonom, kao i pogonom koji uključuje produžavanje dometa.

Riječ je o modelu Luxeed R7, koji su zajednički razvili Hjuavei i Šeri, a koji se pridružio mehanički bliskom S7 sedanu sa svojim elegantnim SUV oblikom i prostranijom unutrašnjošću.

Prve fotografije Luxeeda R7 objavio je na kineskoj društvenoj mreži Veibo šef Huaveijevog Smart Kar Solušons programa Ju Čengdong, koji je rekao da oznaka R7 potiče iz svijeta revolucije. On tvrdi da će novi model nadmašiti rivale koje proizvode dobro poznati premium proizvođači automobila.

Dizajn eksterijera je usklađen s dizajnerskim jezikom prethodnih modela brendova Aito, Luxeed i Stelato. Oblik LED svjetlosnih jedinica i površina karoserije dijele se s lS7 sedanom, iako se radi o višoj karoseriji. Isto važi i za ADAS senzore, uključujući LiDAR na krovu, koji su povezani s Huaveijevim Wiankun ADS 3.0 automatizovanim sistemom vožnje.

Luxeed tek treba pokazati unutrašnjost modela R7, no raniji špijunski snimci iz Kine sugerišu da će dijeliti isti dizajn i tehnologiju sa S7 sedanom, koji ima 15,6-inčni ekran s Huaveijevim HarmoniOS sistemom. Što se tiče dostupnog prostora za putnike i prtljag, Čengdong je obećao da će RS7 „nadmašiti očekivanja“.

Iako zvanične informacije nisu objavljene, poznato je da je R7 dug 4.950 mm s međuosovinskim rastojanjem od 2.950 mm. Otisak točkova je sličan onom koji imaju coupe SUV modeli s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem kao što su BMW X6 i Mercedes-Benz GLE Coupe, tako da je pozicioniran između Teslinog Modela Y i Modela X.

Kar Njuz Čajna piše da će BEV i EREV verzije modela Luxeed R7 koristiti 800V arhitekturu i visokonaponske baterije od silicij karbida. Sudeći prema sedanu, coupe SUV će biti dostupan s jednim električnim motorom, koji će razvijati 292 KS ili s dva električna motora s ukupnih 496 KS. Autohome navodi da će maksimalni domet iznosi 855 kilometara.

Prodaja u Kini počinje u trećem kvartalu godine, a cijene će se vjerovatno kretati između 41.500 i 55.200 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana