Počelo suđenje srpskoj teniserki koja je "pala" sa 8,5 kg droge

GS
Počelo suđenje srpskoj teniserki koja je "pala" sa 8,5 kg droge

BEOGRAD - Suđenje J. M. (20), srpskoj teniserki koja je uhapšena u martu nakon što joj je policija u automobilu marke Smart pronašla 8.5 kilograma marihuane, počelo je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Na početku suđenja J. M. je iznijela obranu, a kako pišu srpski mediji, priznala je da je prenosila drogu.

Međutim, tvrdila je da nije imala namjeru.

"Ona je priznala da je prenosila drogu, ali je tvrdila da je bila natjerana na to. Nije htjela otkriti ko ju je natjerao" kaže izvor za "Kurir".

Teniserku su na suđenje doveli iz pritvora u kojem se nalazi od hapšenja. Optužnicom J. M. se tereti da je u periodu do marta ove godine, neovlašteno, radi dalje prodaje, prenosila opojnu drogu i to oko 8.5 kilograma marihuane.

Za ovo krivično djelo kazna zatvora u Srbiji je od tri do 12 godina.

Kako pišu srpski mediji, postoji sumnja da je J. M. 12. marta ove godine s maloljetnikom, prema kojem je postupak razdvojen, odvezla automobilom marke Smart do Kopaonika, do mjesta Novo selo i preuzela jednu crnu putnu torbu u kojoj se nalazilo ukupno 8.5 kilograma marihuane upakovane u 20 paketa te je stavila u prtljažnik. Prilikom povratka za Beograd osumnjičene su zaustavili policijski službenici.

Povremeno je držala časove tenisa, a u automobilu su joj prilikom pretresa pronađeni i teniski reketi.

"Cijeli život trenira tenis, profesionalno se time bavila. Išla je na razna takmičenja, u sobi ima bezbroj pehara i medalja. Išla je u drugu ekonomsku vanredno, dobila je čak i stipendiju preko tenisa" ispričao je njen komšija, prenose "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana