Otac Hamada Međedovića otkrio kako je Đoković pomagao njegovom sinu (VIDEO)

GS
Foto: Agencije

Otac Hamada Međedovića, Eldin je ispričao kako je Novak Đoković pomogao njegovom sinu i otkrio do sada nepoznate detalje razgovora sa tada prvim teniserom sveta.

Hamad je u subotu savladao Artura Fisa na Završnom turniru za igrače do 21 godine u Džedi i tako ponio titulu najboljeg mladog tenisera svijeta.

Prema Eldinovim riječima, veliki dio zasluge ide i najboljem teniseru svijeta.

"Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao: ‘Nole, izvini, ali sve to košta!‘ On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: ‘Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja!‘. Ja mu opet kažem: ‘Nole, to košta!‘", rekao je Eldin u razgovoru za "Sportal" i nastavio:
"Tada mi je Novak rekao: ‘Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovek bio ako ne bih deci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?‘ Ja ga slušam, a on dodaje: ‘Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspe, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete!‘"

Nije ostao prvi reket sveta samo na riječima.

"Tokom cele 2021. godine, sve trenere, kompletna putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeuta, masažere, pripreme na koje su zajedno išli, dinara nismo dali ni za šta. A to nije novac koji je u tom svetu tenisa mali. To je stvarno jedna velika svota. Jedan trener košta puno, pa gde su kondicioni trener, fizioterapeut, tereni... Zamislite, najbolji na svetu zove moje dete da idu zajedno na pripreme. Zamislite to! To bi bilo kao da vas Ronaldo ili Mesi zovu i kažu: ‘Ajmo na fudbal!‘ ili ‘Javi mi se ako ti treba nešto!‘. Te stvari u današnjem vremenu deluju malo strane, ali hvala Bogu ima ljudi kojima nije sve novac već gledaju ljudskost", zaključio je Međedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana