Nadal otvorio dušu: Ne brine me samo operisani kuk

GS
Nadal otvorio dušu: Ne brine me samo operisani kuk

Rafael Nadal objavio je da se vraća na teren i da će igrati u Australiji. Pokušaće da vidi kako se osjeća na terenima u Brizbejnu prije konačne odluke oko učešća na prvom grend slemu sezone u Melburnu.

Dok radi na pripremi za povratak odlučio je da se oglasi pred kamerama i da kaže šta ga sve muči. Priznao je da se plaši i da ne zna šta da očekuje od sebe.

Posljednji zvaničan meč igrao je baš na Australijan openu prošle godine i od tada je van terena. Imao je i operaciju kuka.

"Plašio sam se da objavim određene stvari, jer se nisam takmičio godinu dana i imao sam operaciju kuka. Ono što me najviše brine nije kuk, nego sve ostalo. Vjerujem da sam spreman, vjerujem i nadam se da će stvari ići kako treba i da ću moći da uživam na terenu. Prošlo je mnogo vremena...", počeo je Nadal.

Želi ponovo da izađe na teren i da se takmiči.

"Prvo želim da osjetim te nerve, tu nadu, strahove, sumnje. Od sebe očekujem da ne očekujem ništa. To je istina. Uvijek sam od sebe zahtijevao maksimum, tako je bilo tokom cijele karijere. Sada sam u drugačijoj situaciji koja je neistražen teren za mene" prenosi Mondo.

Obećao je da neće odustati, kako god da stvari krenu.

"Ne smijem sada od sebe da tražim taj maksimum, i moram da pihvatim da će stvari možda biti baš teške na početku i moram da oprostim sebi ako to bude loše i da dam sebi vremena. Postoji šansa da krene loše, ali znam da možda u bliskoj budućnosti sve to može da se promijeni, moram da nastavim da vjerujem i da radim i nadam se da će biti dobro i u fizičkom smislu", zaključio je Nadal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana