Na Srpska openu i teniseri koji su već osvajali pehar u Banjaluci

D.D.
Na Srpska openu i teniseri koji su već osvajali pehar u Banjaluci

BANjALUKA – Odbrojavanje je počelo i teniska euforija polako raste u gradu na Vrbasu pred start ATP 250 turnira „Srpska open“.

Ljubitelji bijelog sporta sa nestrpljenjem čekuju početak najkvalitetnijeg teniskog takmičenja, da na djelu vide asove poput Novaka Đokovića, Stanislasa Vavrinke, Rišara Gaske i mnoge druge koji su potvrdili dolazak.

Među učesnicima ATP 250 turnira „Srpska opena“ nalaze se i teniseri koji su već osjetili slast pobjede u Banjaluci. Naime, u glavnom žrijebu su nosioci Holanđanin Talon Grikspor i Dušan Lajović koji su dizali pehar namijenjen najboljem na banjalučkom Čelendžeru. Takođe ove godine u kvalifikacijama će da igra prošlogodišnji pobjednik Mađar Fabian Morožan.

Dejvis Kup reprezentativac Srbije Dušan Lajović slavio je u Banjaluci 2015. godine kada je u finalu savladao Rumuna Viktora Haneskua i to sa 2:0 po setovima je bilo 7:6, 7:6. Na putu do trofeja Lajović je tada savladao još jednog Rumuna Adriana Ungura, a prije njega su padali Španci Mark Hiner, Huame Muner i Italijan Rikardo Beloti.

Dušan je do trofeja došao iz trećeg pokušaja jer je prvo 2009. godine ispao u kvalifikacijama, a onda je 2012. godine zaustavljen u drugom kolu.

Holanđanin Talon Grikspor je dizao pehar u Banjaluci 2019. godine kada je odigrao odličan turnir. Tada je u finalu bio bolji od Indijca Samita Nagala 2:0 po setovima 6:2, 6:3. tada je nagovjestio kvalitet i napredak na listi, pa u Banjaluku dolazi kao 35. igrač na rang listi. Holanđanin je u polufinalu tada savladao Peđu Krstina iz Srbije.

Morožan je prošle sezone bio bolji od Damira Džumhura koji će ove godine da igra na glavnom turniru zahvalujući specijalnoj pozivnici, dok će Mađar učešće na turniru Srpska open tražiti kroz kvalifikacije koje se igraju u nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana