Alkaraz razbijen u Majamiju, Dimitrov počistio Španca

Agencije
Foto: Tanjug,AP

Najtalentovaniji teniser nove generacije i prvi pratilac Novaka Đokovića na ATP listi Karlos Alkaraz šokantno je završio takmičenje već u četvrtfinalu prestižnog turnira u Majamiju, jednog od dva Mastersa koji se tokom proljeća igraju u SAD.

Nakon što je osvojio titulu u Indijan Velsu, mladi Španac nije uspio da ponovi dobar rezultat i na drugom kraju Amerike, gdje ga je Grigor Dimitrov počistio sa terena - 2:0 (6:2, 6:4).

Iskusni Bugarin dominirao je terenom tokom čitavog susreta, a Karlos je nakon meča istakao da je Dimitrov učinio da se na terenu osjeća kao da ima 13 godina.

Kada se tako objasni lako je shvatiti da španski teniser nije imao nikakve šanse da se domogne polufinala turnira na kojem je želio da se dodatno približi prvoj poziciji na svijetu i skidanju Novaka Đokovića sa trona.

Narednu šansu za to imaće kada se najbolji svjetski teniseri presele u Evropu, ali bi prije toga mogao da izgubi drugu poziciju na listi.

Ukoliko talentovani Janik Siner osvoji turnir na Floridi, mladi Italijan će biti najbliži Novaku Đokoviću. Ipak, neće biti lako Sineru da se domogne trofeja...

U polufinalu gornje polovine žrijeba igraće Grigor Dimitrov i Saša Zverev, dok će u donjoj rivali biti Janik Siner i Danil Medvedev, trenutno trećeplasirani i četvrtoplasirani igrač na ATP listi.

I njih dvojica imaju kalkulacije kako da u narednom periodu dostignu Novaka Đokovića po broju poena, ali se čini da srpskog tenisera to ne zanima previše.

Novak je nakon rane eliminacije u Indijan Velsu odlučio da ne igra Majami, pa se u Beogradu priprema za evropski deo turneje i turnire koji ga čekaju na šljaci. U međuvremenu je okončao skoro pet godina dugu saradnju sa Goranom Ivaniševićem i počeo da trenira u društvu nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Nenada Zimonjića.

Da li će bivši selektor Srbije biti novi trener Novaku ostaje da se vidi, a zna se da će Novak ponovo na terenu biti u Monte Karlu, na prvom Mastersu koji se ove sezone igra na šljaci. To će biti pripremni turnir za Pariz, u kojem se ove godine pored Rolan Garosa na istim terenima igraju i Olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana