Jokić u pobjedničkom timu Ol stara, pobjeda tima Lebron

Tanjug
Jokić u pobjedničkom timu Ol stara, pobjeda tima Lebron

ČIKAGO - Tim LeBrona Džejmsa, u kojem je nastupio i srpski košarkaš Nikola Jokić, pobjedio je noćas tim Janisa Adetokumba u 69. utakmici NBA Ol Star sa 157:155.

U prepunom Junajted centru u Čikagu, oko 21.000 gledalaca odalo je počast tragično preminuloj NBA legendi Kobiju Brajantu, držeći se za ruke, a minut ćutanja završen je uzvicima "Kobe, Kobe". 

Igrači koji su učestvovali u Ol star utakmici nosili su dresove sa brojevima 2 i 24, kao omaž Brajantu i njegovoj ćerki iani, koji su poginuli u padu helikoptera krajem januara, prenosi Rojters.

U utakmici su primenjena i pravila prilagođena sjećanju na Brajanta, tako da je tim koji je imao više poena nakon treće četvrtine morao da postigne 24 poena da bi pobjedio, dok je tim koji gubi morao da postigne 24 poena plus broj poena za koliko je zaostajao. 

Nakon tri četvrtine, tim Janis je bio u vođstvu od devet poena, ali je ekipa Le Brona Džejmsa u poslednjem periodu odnjela pobjedu od 32:22, tako da je konačan rezultat bio 157:155.

Nikola Jokić je na parketu proveo 12 minuta i postigao pet poena, a zabilježio je i 2 skoka, 1 asistenciju i 1 ukradenu loptu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana