Vuk Bošković, košarkaš juniorskog tima Igokee: Želim da izađem iz sjena svojih sestara

Milan Zubović
Vuk Bošković, košarkaš juniorskog tima Igokee: Želim da izađem iz sjena svojih sestara

LAKTAŠI - Kada se u sportskom svijetu spomene prezime Bošković prva asocijacija je najbolja odbojkašica svijeta Tijana, zatim i njena sestra Dajana koja se bavi istim sportom, mada u posljednje vrijeme njihov brat Vuk polako izlazi iz njihove sjene.

Ime najmlađeg člana ove porodice iz Bileće sve češće se spominje u košarkaškim krugovima i stručnjaci mu predviđaju dobru karijeru. Igra na poziciji krilnog centra u juniorskom timu Igokee i tek će u julu postati punoljetan dok sam pokušava da korača svojim sportskim putem.

- Pritisak na sportskom planu stvarala mi je činjenica da sam Tijanin i Dajanin brat pa svi od mene očekuju da što ranije budem uspješan kao one tako da nisam mogao da dođem do izražaja. Da se razumijemo, ponosan sam na svoje sestre i njihove fenomenalne uspjehe, ali mi je drago što me sada prepoznaju kao košarkaša, a ne kao njihovog mlađeg brata. Kroz šalu kažem da će jednog dana za njih dvije govoriti da su sestre onog uspješnog košarkaša, a ne da sam ja brat uspješnih košarkašica. Naravno, šalim se mada mi je cilj da bar upola budem uspješan kao Tijana - izjavio je Vuk Bošković za “Glas Srpske”.

Iza njega je odlična sezona u Prvoj ligi Republike Srpske gdje je branio boje Student Igokee, a sa juniorskim timom Igokee stigao je do trećeg mjesta na završnom turniru ABA lige.

- Zadovoljan sam ostvarenim plasmanom, ali ne u potpunosti jer smo imali kvalitet da napravimo bolji rezultat. Prva utakmica bila je dobra, a ostaje žal za porazom od Budućnosti u polufinalu gdje 20 poena minusa na kraju nije pravo mjerilo snaga. Bili smo u egalu na poluvremenu i onda neobjašnjivo stali što nas je koštalo pobjede i finala. U utakmici za treće mjesto pokazali smo karakter, digli igru na viši nivo i lako stigli do pobjede. Vjerujem da ćemo iduće godine biti bolji jer mnogi od nas još nisu “izašli iz godišta” tako da ćemo biti zreliji i iskusniji - rekao je Bošković.

Tokom balon turnira u Čajetini prosječno je bilježio 23 poena, 9,7 skokova, dvije asistencije za indeks korisnosti 28,7 što mu je donijelo mjesto u idealnoj petorci.

- Lijepo je biti član idealnog tima i ponosan sam na to mada je timski učinak uvijek u prvom planu. To što sam izabran među pet najboljih potvrda je dobrog rada jer su pored mene igrači koji već skupljaju ozbiljne minute sa prvim ekipama, a ja sam među njima našao svoje mjesto - istakao je Bošković.

Dobrim partijama kuca na vrata prvog tima i za očekivati je da bude pozvan na pripreme idućeg ljeta.

- Nadam se pozivu trenera Dragana Bajića i vjerujem da ću idućeg ljeta trenirati sa prvom ekipom pa ćemo vidjeti kako dalje odnosno šta je najbolje za moj razvoj. Sam taj poziv bila bi velika nagrada za mene i imao bih priliku da osjetim kako je igrati sa prekaljenim asovima - naglasio je Bošković.

Malo o budućnosti

Kao svoje najjače oružje vidi borbenost i glad za pobjedama dok ne razmišlja mnogo o budućnosti već je koncentrisan na trenutna dešavanja.

- Nadam se da ću jednog dana zaigrati za neki inostrani klub iz jačih liga koji takođe nastupa u Evroligi. Ipak, o tom potom. Ne živim u snovima već želim da se dokažem među juniorima i zaslužim poziv među seniore, a dalje šta Bog da - rekao je Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana