Velikani ponovo na okupu u Doboju

S. K.
Velikani ponovo na okupu u Doboju

DOBOJ - Poslije jednogodišnje pauze prouzrokovane pandemijom virusa korona Doboj će ponovo biti rukometni centar svijeta. Naime, kako je predsjednik Izvršnog odbora TV turnira šampiona “Doboj 2021” Enes Suljkanović rekao sedam ekipa je već potvrdilo učešće, a pregovori sa osmim učesnikom su u toku.

Prema njegovim riječima, 52. izdanje ovog Turnira biće odigrano od 17. do 21. avgusta, ponovo na Stadionu sportskih igara, popularnom “Poligonu”, a svi učesnici i gosti kao i prethodnih godina biće smješteni u Doboju.

- Šest ekipa koje će biti naši gosti prvaci su svojih zemalja što Turniru daje dodatni kvalitet. Iako do 17. avgusta ima još vremena, sve aktivnosti vezane za pripremu ovog događaja privode se kraju i siguran sam da će sama manifestacija ponovo, kao i mnogo puta prije, dostojno reprezentovati i promovisati rukomet, sport, grad Doboj, Republiku Srpsku, kao i BiH - istakao je Suljkanović.

Pobjednik posljednjeg održanog, 51. Turnira, bio je francuski Šartr koji je u finalu nakon boljeg izvođenja sedmeraca savladao makedonski Eurofarm Rabotnik sa 26:25 (22:22). Međutim, još nije poznato hoće li Šartr ove godine braniti taj trofej.

- Više detalja o ekipama učesnicama kao i o samoj organizaciji saopštićemo na konferenciji za medije koju planiramo da održimo tokom ove sedmice, najvjerovatnije u petak - poručio je Suljkanović, uz izraženu nadu da će epidemiološka situacija biti povoljna.

Skupština grada Doboja ujedno je imenovala i Organizacioni odbor Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, na čijem će čelu biti predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana