Umičević o odluci EHF: Ko će da plati Evropsko prvenstvo?

GS
Umičević o odluci EHF: Ko će da plati Evropsko prvenstvo?

BANjALUKA - Potpredsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević iz medija je saznao za odluku EHF-a da domaćinstvo EURO 2020 oduzme Italiji i Austriji i organizaciju takmičenja dodijeli BiH i Letoniji.

Evropska rukometna federacija (EHF) donijela je u srijedu niz odluka o takmičenjima zbog pandemije koronavirusa, između ostalih, prolongirala je dvomeč predbaraža “zmajeva” i Rumunije, kao i dodijelila organizaciju prvenstva Evrope (U-20) Letoniji i BiH od 13. do 23. avgusta.

Takva odluka iznenadila je Marinka Umičevića, predsjednika RS Republike Srpske, koji je istakao da BiH nema kapaciteta da šampionat uspješno organizuje za tako kratko vrijeme bez pomoći EHF.

“Nismo dobili nikakvo zvanično obavještenje o tome. Kad dobijemo, onda ćemo moći govoriti o tome ozbiljnije, ali u ovom trenutku mogu da kažem da BiH nema finansijskih mogućnosti da to realizuje. Pa nemamo ni žiro račun zbog poznate situacije. Ali, ako nam u tome EHF bude spremna da pomogne, onda ćemo vidjeti šta i kako. U tom slučaju, predložiću i da osim Bugojna i Banjaluka bude jedan od gradova domaćina”, izjavio je Umičević.

U-20 Evropsko prvenstvo je prvobitno trebalo da bude odigrano od 2. do 12. jula u Austriji i Italiji, ali je EHF zbog pandemije koronavirusa, koji je jako pogodio te dvije zemlje, dodijela domaćinstvo BiH i Letoniji. Taj turnir bi trebao da bude odigran od 13. do 23. avgusta.

(Mondo.ba)

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana