U Prijedoru zadovoljni odrađenim pripremama: Što prije do opstanka

Siniša Kotaraš
U Prijedoru zadovoljni odrađenim pripremama: Što prije do opstanka

PRIJEDOR - Za nas je najvažnije to što smo uspjeli da sačuvamo igrački kadar, ali i da su neki mlađi igrači sazreli i siguran sam da ćemo imati kvalitetniju i uigraniju ekipu u odnosu na jesenji dio prvenstva, rekao je u razgovoru za “Glas Srpske” trener Rudar Prijedora Marko Tešić.

Prijedorčani su trijumfom nad Slobodom iz Novog Grada od 3:0 završili pripreme za nastavak sezone i do nedjeljne utakmice sa Zrinjskim predstoje im nešto lakši, opuštajući treninzi. Strateg Rudara zadovoljan je urađenim, te drugu polusezonu u kojoj ih očekuje grčevita borba za opstanak čeka sa dosta optimizma.

- Zadovoljan sam odrađenim, pogotovo činjenicom da smo imali sreću pa se niko od igrača nije povrijedio. Uz to, i neki od mlađih igrača, Danilo Marmat, Andrej Bosnić i Tomislav Knežević, su uhvatili pravu formu i od njih očekujem da ravnopravno konkurišu za prvi tim. Naravno, pod uslovom da ostanu na nivou na kojem su bili tokom priprema. S njima, kao i uz Nikolu Lakića i Nermina Hodžića, imaćemo kvalitetniju i uigraniju ekipu u odnosu na jesenji dio prvenstva - ubijeđen je Tešić.

Prijedorčani su tokom priprema ostvarili dobre rezultate, što ekipi uliva dodatno samopouzdanje.

- Pripreme su pokazale da smo na dobrom putu. Ne samo rezultatski, iako je uvijek lijepo kad se pobijedi, već i da smo ono što smo radili na treninzima uspjeli da prenesemo i na teren. Lijepo je izgledalo, ali su to ipak kontrolne utakmice gdje je manji pritisak i tek ćemo vidjeti naše pravo stanje kada počne borba za bodove - poručio je Tešić.

Rudar je trenutno deveti sa 16 bodova, koliko imaju Posušje i Leotar, četiri više od posljednjeplasiranog Radnika. U prva dva proljećna kola Prijedorčani su domaćini Zrinjskom, te Leotaru, a onda im slijedi gostovanje kod Radnika.

- Nastojaćemo da, na krilima dobrih priprema, što prije napravimo bodovnu razliku u odnosu na rivale za opstanak. Nije realno da “ganjamo” Velež i Slobodu koji su iznad nas, ali nije ni nemoguće jer su se i veće razlike dostizale. Međutim, to nam nije ni cilj ni neka posebna briga. Želimo da što prije obezbijedimo opstanak kako bismo finiš prvenstva odigrali rasterećeni. S druge strane, i naši protivnici su odradili kvalitetne pripreme, svi su se pojačali i svi imaju svoju računicu kako da ostanu u ligi. Četiri su kandidata, samo dva ostaju i biće to velika borba do kraja iz koje ćemo mi, nadam se, izaći kao pobjednici - zaključio je Tešić.

Šest pobjeda

Tokom priprema za nastavak Premijer lige fudbaleri Rudar Prijedora odigrali su osam kontrolnih utakmica u kojima su zabilježili šest pobjeda.

Na pripremama u Medulinu savladani su Kopar (2:0), Karlovac (1:0), Sloboda iz Tuzle (1:0), te Radnik (1:0), dok su u mečevima sa Olimpijom (0:2) i Domžalama (0:7) upisani porazi. Potom je u Doboju savladana Sloga sa 1:0, dok je u “generalki” nadigrana Sloboda iz Novog Grada sa 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana