Trener Vlado Jagodić hvali momka koji je zadužio opremu Borca: Đalo je brz, jak i prodoran

Darko Pašagić
Trener Vlado Jagodić hvali momka koji je zadužio opremu Borca: Đalo je brz, jak i prodoran

BANjALUKA - Napadač Mamodu Đalo, koji je potpisao ugovor sa Borcem, prema riječima šefa stručnog štaba Banjalučana Vlade Jagodića, biće veliko pojačanje.

Ovaj tamnoputi fudbaler, koji je u najveći grad Srpske stigao još zimus, nije odmah potpisao ugovor. Bila je sporna papirologija iz Rumunije, gdje je nosio dres Farula iz Konstance, ali je sada sve u redu, pa je igrač porijeklom iz Gambije sa američkim pasošem dobio radnu dozvolu.

- Nismo se džabe odlučili da potpišemo ugovor sa ovim igračem. Riječ je o veoma kvalitetnom napadaču koji je probojan sa obje strane, ali zna i da igra kroz sredinu. Na treninzima pokazuje da je tehnički vrlo potkovan, a uz sve to je i brz - naglasio je Jagodić.

U pauzi je Borac pojačao i Dino Kalesić, a sada je riješena i dilema ko će u narednoj sezoni biti Borčeva “jedinica”. Između Bojana Pavlovića i Damira Kahrimana izbor je pao na ovog prvog.

- Obojica su veoma iskusni i kvalitetni golmani, ali smo se odlučili za Pavlovića iz nekoliko razloga. Prvi je da je posljednje tri godine igrao u Premijer ligi i dobro je poznaje, a uz sve to branio je i u kontinuitetu. Velika prednost u odnosu na nekadašnjeg reprezentativca Srbije bila je i činjenica da Pavlović, uz pasoš Srbije, ima i državljanstvo BiH, pa tako oslobađa mjesto za još jednog stranca. Dolaskom Pavlovića sada praktično imamo četiri golmana, jer su tu još Jovan Kutić, Mladen Kukrika i Luka Damjanović. Najvjerovatnije da će Kutić ići negdje na pozajmicu i to u klub u kojem će sigurno braniti - istakao je Jagodić.

Prozivka Borca za narednu sezonu biće 22. juna, a od 8. do 22. jula ekspedicija Banjalučana nalaziće se na Zlatiboru.

- Tamo je ekipa bila i prošle godine i imali su odlične uslove za rad. Planirano je da u Srbiji odigramo pet utakmica, a prva dva rivala su već poznata. Protivnik 11. jula biće nam Radnik iz Surdulice, a tri dana kasnije igramo protiv Inđije. Prije odlaska na Zlatibor 4. jula odigraćemo kontrolni meč između naše dvije ekipe, a generalna provjera biće 26. jula - dodao je Jagodić.

Zadnji vezni

Treba očekivati da po povratku iz Novog Sada bude produžena saradnja sa napadačem Srđanom Vujaklijom i onda bi, po riječima šefa stručnog štaba Borca Vlade Jagodića, ostalo još samo sporno pitanje zadnjeg veznog igrača za narednu sezonu.

- Istina je da u ovom trenutku na skeneru imamo čak 14 kandidata, ali želimo da dovedemo provjereno ime, koji bi na tom dijelu terena pravilo prevagu. Nećemo nikuda žuriti, ali vjerujem da će se u narednim danima iskristalisati i njegovo ime - naglasio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana