Tamara Kapor u 30. godini odlučila da završi karijeru: Zapamtila samo najljepše trenutke

Siniša Kotaraš
Tamara Kapor u 30. godini odlučila da završi karijeru: Zapamtila samo najljepše trenutke

TREBINjE - Kapiten banjalučkog Feniksa i standardna reprezentativka BiH Tamara Kapor odlučila je da “okači patike o klin” i u 30. godini prekine sa aktivnim igranjem košarke.

Rođena Trebinjka je početkom ove godine na prvenstvenoj utakmici između Feniksa i Leotara doživjela tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata, ali se uspješno oporavila i kada su svi očekivali da se vrati na parket, ona je donijela iznenađujuću odluku.

- Tačno je da povreda nije razlog da prestanem sa igranjem. Moj plan je svakako bio da nakon Evropskog prvenstva završim karijeru. Nažalost, zbog te povrede sam ga propustila, ali sam svakako cijelo vrijeme bila sa reprezentacijom. Oporavila sam se u potpunosti i mogla sam da igram još nekoliko godina bez nekih problema, ali su mi trenutno neke druge stvari na vrhu prioriteta. Između ostalog, završila sam Ekonomski fakultet i želim sada da se posvetim struci - istakla je Kaporova za “Glas Srpske”.

Ipak, prema njenim riječima, ovo ne znači i definitivan oproštaj od košarke. 

- Iskreno, trenutno mi treba odmor i od košarke i od sporta uopšte, ali ne predugo, možda nekoliko mjeseci. Svakako želja mi je da ostanem u košarci, ali još nisam odlučila na kojoj funkciji. Nisam baš za trenerska iskušenja, ali nije isključeno da se u nekom narednom periodu ne odlučim upravo za taj poziv. Realnije je da za početak obavljam neku drugu funkciju. Već se javilo nekoliko klubova sa željom da sarađujemo, ali još ništa nisam odlučila - dodala je Tamara.

U karijeri, koju je započela u Leotaru, promijenila je dosta klubova pa je, između ostalog, nastupala i za Mladi Krajišnik, Čelik, “Radivoj Korać” iz Beograda, podgoričku Budućnost, Badži Ferol iz Španija i na kraju Feniks.

- U svakom od ovih klubova mi je bilo lijepo i doživjela sam nešto po čemu ću ih pamtiti. U Leotaru sam počela, “malene” su mi bile odskočna daska jer sam tu igrala Regionalnu ligu. U Beogradu sam bila najduže, punih pet sezona, a tamo sam i završila fakultet. Imala sam veliku sreću da sam uvijek igrala u klubovima koji su bili u vrhu ženske Jadranske lige. Osvajala sam sa njima trofeje ili bila u borbi za njih. Takođe, i sezona u Španiji bi bila za nezaborav da nije bilo korone - tvrdi Kaporova.

Na kraju, posebno je naglasila ono što će joj ostati kao trajna uspomena na vrijeme provedeno na parketu.

- Zahvalna sam košarci koja mi je omogućila da upoznam ogroman broj ljudi i steknem dosta prijatelja i to je ono što ostaje za cijeli život. Što se tiče nekih loših iskustava, nemam ih, možda je bilo nekih trenutaka kada sam bila ljuta, ali je sve to brzo prošlo, i ostalo je samo ono najljepše. A sezona za nezaborav bila je 2013/14, kada sam sa “Koraćem” osvojila tri titule, prvenstvo i Kup Srbije, Regionalnu ligu – zaključila je Tamara Korać.

Feniks

Tamara je karijeru završila kao kapiten banjalučkog Feniksa i za taj klub je imala posebno emotivnu poruku.

- Imali smo prošle sezone odlične rezultate, želim im da nastave ovako. Igrale smo finale prvenstva BiH i, da nije bilo moje povrede na polusezoni, možda bismo i ostvarili cilj i osvojili titulu. Ali za titulu treba da se poklopi mnogo stvari. Uostalom, za jednog debitanta i finale je vanserijski uspjeh - naglasila je Kaporova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana