Sloga može među četiri najbolja

Dušan Repija
Sloga može među četiri najbolja

DOBOJ - Pripreme za novu sezonu Premijer lige sinoć su počeli rukometaši Sloge, a trener Dejan Vasilić podvukao je da će u novoj prvenstvenoj trci imati veće ciljeve nego u prethodnoj.

U skladu s tim, ekipu su pojačali iskusni desni bek Stanko Stanković i Slobodan Simić, momak koji je ponikao u Slogi, jedno vrijeme igrao u Srbiji, a posljednja stanica bila mu je Slavija. Ekipu je napustio samo Miloš Trifunović, koji je otišao u Austriju da studira i igra, dok se iskusni Peđa Dejanović sa gola preselio u stručni štab. Ipak, najveće pojačanje je što su svi nosioci igre ostali u klubu i što su već navikli na Vasilićeve metode rada.

- Drago mi je što smo sačuvali gotovo cijelu ekipu. Nadam se da će nas zaobići pehovi kojih smo imali baš mnogo. Na početku nas je izmorila Evropa, onda je velike probleme pravio virus korona, a pratile su nas i povrede. Na kraju smo završili na sedmom mjestu, ali tom pozicijom nismo zadovoljni. Siguran sam da smo imali kvalitet za još neku poziciju više, pa ćemo propušteno pokušati da nadoknadimo predstojeće takmičarske godine - rekao je Vasilić.

Gledajući sastav, Sloga bi trebalo da bude za nijansu jača, ako ništa, uigranija i sa malo dužom klupom.

- Vjerujem da sa ovim timom možemo među četiri najbolje ekipe. Ukoliko nam se ukaže prilika, dovešćemo još jednog igrača, ali on mora biti u takvom stanju da nam pomogne odmah - naglasio je mladi stručnjak.

Kompletne pripreme Sloga će obaviti u Doboju, kombinujući rad na Stadionu sportskih igara i u teretani. Do 10. septembra, za kada je zakazan start prvenstva, odigraće najmanje devet kontrolnih mečeva. Prvi duel imaće poslije desetak dana rada jer se 10. avgusta sastaju sa Maglajem, a tri dana kasnije rival će im biti Gradačac.

- Imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Posebno se radujemo dobojskom turniru, na kojem ćemo odmjeriti snage sa Zagrebom, Tatranom i Sent Galenom, ekipama koje su objektivno jače od nas - rekao je Vasilić.

Veliki problem Dobojlije će i u novoj sezoni imati sa dvoranom i putovanjem. Svakodnevno će morati da putuju u Osječane, jer dvorana još nije završena. Zato će sve do pozne jeseni gledati u nebo i nadati se lijepom vremenu kako bi što duže igrali na poluotvorenom Stadionu sportskih igara.

Cilj odbrana Kupa

Prvi takmičarski zadatak za Slogu biće završnica Kupa Republike Srpske, koja će početkom septembra biti održana u Istočnom Sarajevu. Dobojlije su prošle sezone podigle pehar u Gradišci i sada će nastojati da ga odbrane.

- U polufinalu igramo protiv domaćina Slavije i nadam se da ćemo proći dalje, kao i da možemo zadržati trofej u našem vlasništvu. Biće to ujedno i dobra provjera pred start prvenstva - naglasio je Vasilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana