Savo Milošević - Poništiću karijeru ako nema nameštanja

Slavko Basara
Savo Milošević - Poništiću karijeru ako nema nameštanja

BEOGRAD - Ako u srpskom fudbalu nema nameštanja utakmica, ja ću poništiti celu svoju karijeru i zato me čudi što predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić tvrdi da nema nameštanja i da je Srbija jedina zemlja u kojoj je prvenstvo regularno.

Ovo je istakao legendarni srpski fudbaler i rekorder po broju nastupa u reprezentaciji Savo Milošević u televizijskoj emisiji "Insajder debata".

- Kao dugogodišnji fudbaler, znam kad je utakmica nameštena. Znam kada sudija sudi tendenciozno, a kada greši nenamerno. Ako je naša liga regularna, zašto u svetskim kladionicama nema naših mečeva - pitao je Milošević.

Tvrdnju da "u srpskom fudbalu nema nameštanja" predsjednik FSS Karadžić bazira na stanovištu da UEFA konstantno prati utakmice Superlige, ali da do sada nije imala primedbi na regularnost takmičenja.

- Današnji savez je najstabilnija organizacija u Srbiji. Jedna je od najboljih u regionu. UEFA je prošle godine napravila program ispitivanja regularnosti takmičenja i na svakoj utakmici ima svog čoveka. Nije bilo primedbi, prema tome nije tačno da ima nameštanja - tvrdi Karadžić.

Na insistiranje voditelja, on je prokomentarisao i meč u Subotici, u vezi sa polemikama oko regularnosti, u kojem su igrali Spartak - Partizan.

- To nije pitanje za ovu emisiju. Moj predlog je da dođu predstavnici klubova i sudijski odbor i neka se pred gledaocima suoče i kažu šta imaju. Neozbiljno je sada pričati da je utakmica neregularna - smatra Karadžić.

Savo Milošević tvrdi da problem leži u sistemu koji nije mijenjan decenijama, čiji je i Karadžić značajan dio.

- Ne želim da budem u tom sistemu. Kao čovek mi nije nikad ništa učinio nažao, ali Karadžić je 20 godina u tom sistemu i ne može on da rešava probleme tog sistema. Međutim, shvatio sam da sam u ovoj državi u takvoj manjini, da sam izgubio iluziju da mogu nešto da promenim. Posledice ovakve politike ćemo tek trpeti - poručio je Milošević.

On je optužio Karadžića i da je još uvijek na funkciji u FS Vojvodine i da, prema tome, ne može istovremeno i da vodi savez. Karadžić je odbacio te tvrdnje, kao i sumnje da menadžeri sastavljaju reprezentaciju.

Gost u emisiji bio je i Dragiša Binić, koji takođe ne vjeruje da na aktuelnog selektora Vladimira Petrovića Pižona postoji uticaj menadžera.

- Ako selektor ima znanje, autoritet, sve ostalo pada u vodu. Znajući Pižona i njegov temperament, on bi odmah javno ispoljio da mu se to dešava - smatra Binić.

Fudbalska mafija

Tomislav Karadžić je poručio da je djelovanje fudbalske mafije stvar prošlosti. Takođe, ustvrdio je i da FSS nije odgovoran u vezi sa neregularnostima oko transfera fudbalera.

- Postavio bih pitanje da li je fudbal iznedrio ove kriminalce, ili su oni došli u fudbal. A došli su, jer klubovi nisu mogli da rade, da opstanu, pa je njihovo razmišljanje bilo u stilu nek dođe i crni đavo, ali ćemo ga primiti - kazao je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana