Regoje i Kokot odlaze

Goran Ivanković
Regoje i Kokot odlaze

ISTOČNO SARAJEVO - Iako prelazni rok u BiH još zvanično nije počeo, redovi Slavije iz Istočnog Sarajeva mogli bi da ostanu bez nekoliko nosilaca igre iz prethodne jeseni.

Najbliži da ove zime promijene sredinu su kapiten Bojan Regoje i napadač Zoran Kokot. Ovog posljednjeg zovu Rusi, Kinezi.....

- Dodao bih tu i Južnu Koreju. Stižu pozivi i Slavija mi neće praviti probleme u slučaju da izaberem novi klub. Dobro ću razmisliti. Ne želim da mi se ponovi situacija poslije rastanka sa Beverenom. Ljetos sam sve završio sa jednim albanskim timom, prošao sve probe i ljekarske preglede, ali trener mi je postavio ultimatum da mu proslijedim dio sredstava od ugovora. Sve mi se zgadilo i odlučio sam da ne potpišem ugovor - rekao je Kokot.

Ipak, taj slučaj ga je vratio u Istočno Sarajevo, u Slaviju gdje ga pamte po dobrim igrama.

- Bilo je to na kraju prelaznog roka, pa sam se vratio u Slaviju i dogovorio saradnju do januara da ne gubim polusezonu. Zadovoljan sam učinkom, igrao sam dobro i odgovorno, pa je tako kao nagrada stigao poziv selektora Safeta Sušića za meč u Turskoj protiv Poljske - istakao je Kokot koji, ipak, nije dobio šansu u Antaliji.

O tome vezista Slavije kaže:

- Bio sam samo putnik. Drago mi je da sam pozvan, a i razočaran sam što nisam dobio priliku da igram. Rekli su da će se ići u SAD i da ću tada dobiti šansu, ali ostao je žal za Poljskom - kazao je Kokot.

Bojan Regoje je prije desetak dana bio planirao put za Moldaviju, ali je on otpao zbog problema sa vizom, a vjerovatno i mogućnost da u toj zemlji nastavi karijeru.

- Ima još ponuda, sve je otvoreno. Nadam se da definitivan odlazak u Moldaviju još uvijek nije propao. Zovu klubovi i iz ostalih zemalja iz regiona, ali i sa bivših jugoslovenskih prostora. Vidjećemo šta i kuda dalje - kazao je Regoje.

Čelnici Slavije analizirali su situaciju u jesenjem dijelu sezone i došli do zaključka da je osvajanjem šestog mjesta u jesenjoj sezoni postignut dobar rezultat i da je ostvarena lijepa bodovna zaliha.

- Istina, čeka nas nešto teži raspored na proljeće, recimo u prva četiri kola, imamo tri teška gostovanja, ali tu ne možemo promijeniti ništa. U ovom trenutku je najbitnije da se igrači dobro odmore, osvježe, ali i da ispoštuju program individualnog rada - istakao je šef stručnog štaba Slavije Dragan Bjelica. 

O transferima

Kada su u pitanju odlasci ili dolasci, trener Bjelica kaže:

- Stvarno je u ovom trenutku rano da se o tome govori. Ima nekih nagovještaja da nekoliko igrača traži bolje angažmane, ali je izvjesno, ako ne uspiju, da će ostati vjerni Slaviji. Kad je to u pitanju, ali i aktuelni dolasci, sve je mirno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana