Radmila Marković, trener BL Voleja: Nepravedno bi bilo sada proglasiti šampiona

Milan Zubović
Radmila Marković, trener BL Voleja: Nepravedno bi bilo sada proglasiti šampiona

BANjALUKA - Debitantsku sezonu u MEVZA ligi odbojkašice BL Voleja završile su na pretposljednjem mjestu što je u upravi ocijenjeno kao veliki uspjeh i zalet na titulu šampiona BiH.

Ipak, pandemija virusa korona zaustavila je sva sportska dešavanja tako da su Banjalučanke uspjele odigrati samo jednu utakmicu Lige za prvaka, a odgođeno je i finale Kupa BiH.

- Prestali smo sa radom kao i svi ostali klubovi i djevojke su kod svojih kuća gdje pokušavaju koliko-toliko da održe formu mada je to veoma teško. U svakodnevnom smo kontaktu, kondicioni trener nam zadaje zadatke, nikoga nije napustio vedar duh, poštujemo pravila izolacije i nadamo se skorom povratku na parket - istakla je trener BL Voleja Radmila Marković.

O pokušaju dijela rukovodstva Odbojkaškog saveza BiH da prekine takmičenje i kod žena za prvaka proglasi Gacko, a kod muškaraca Kakanj je rekla da to nema dodira sa stvarnim stanjem.

- Bilo je pokušaja da se na silu prekine takmičenje i nakon samo dva kola proglase šampioni što bi bilo nepravedno prema svim ostalim klubovima iz Lige za prvaka, jer mnogi nisu odigrali dvije utakmice već samo prvo kolo. Ignorisali su nastup Bimal-Jedinstva i nas u MEVZA ligi dok ujedno nije bilo saglasnosti klubova o prekidu jer svi imamo želju da takmičenje bude nastavljeno kada to uslovi dozvole. Uostalom, ni evropska odbojkaška federacija (CEV) nije donijela odluku ili preporuku o prekidu takmičenja tako da ne znam zašto se sa tim požurilo u jednom dijelu OS BiH - naglasila je Markovićeva.

Rukovodstvo kluba obaviće razgovore sa svim članica, a problema u isplati plata ne bi trebalo da bude.

- Sve do sada je bilo u redu pa vjerujem da će tako biti i u narednom periodu. Vidjećemo šta će se dešavati jer su neke igračice imale ugovore do kraja aprila jer je planirano da sezona traje do tada. Sve ovo je naprasno došlo i odigralo se za samo nekoliko dana pa se nije stiglo razgovarati sa njima što vjerujem da će biti urađeno u narednom periodu - kazala je Markovićeva.

Kada je u pitanju nastup u MEVZA ligi iduće sezone još ništa nije poznato, a Banjalučanke su bile osvježenje za regionalnu ligu.

- Rukovodstvo MEVZA je pohvalilo naš klub koji je dobio najviše ocjene za organizaciju utakmica te smo ostavili najbolji utisak. Shodno prijašnjim propozicijama samo šampion ima zagarantovano mjesto, dok je moguća dodjela specijalne pozivnice kojoj se nadamo jer smo položili sve testove u našoj prvoj sezoni. Ipak, o tom potom - izjavila je Markovićeva.

Finale Kupa

U finalu Kupa BiH trebalo je da igraju BL Volej i Bimal-Jedistvo pred praznim tribinama dvorane “Borik” što bi bio njihov sedmi susret u sezoni, a Brčanke su slavile na pet mečeva.

- Nakon što smo 12. marta održali pres konferenciju pred finale Kupa BiH stigla je odluka o otkazivanju istog što se pokazalo kao ispravno, s obzirom na cjelokupnu situaciju koje su u tom trenutku samo pojedinci bili svjesni. Vjerujem da će finale Kupa biti odigrano kad-tad, a jedan od načina da se prvenstvo riješi je i turnir za vikend, ali prvo da vidimo kako će se situacija razvijati - rekla je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana