Promjena na klupi odbojkašica BL voleja: Markovićeva ponovo vodi tim

Milan Zubović
Promjena na klupi odbojkašica BL voleja: Markovićeva ponovo vodi tim

Banjaluka - Novi trener odbojkašica BL voleja u novoj sezoni biće povratnik na klupu Radmila Marković, koja je ranije već radila u banjalučkom timu.

Dosadašnji trener Davor Gambiroža, koji je vodio ekipu tokom protekle dvije godine, biće njen prvi pomoćnik, a početak priprema zakazali su za idući ponedjeljak. Prema riječima direktora kluba Duška Ovuke, Markovićeva je upoznata sa radom prve ekipe, a do sada je vodila omladinske selekcije.

- Povratak Markovićeve predstavlja osvježenje u stručnom štabu, poslije dvije uspješne godine, koliko je Gambiroža radio. Njih dvoje imaju sjajnu komunikaciju i ovo smo ciljano uradili, a ključni razlog je to što će Gambiroža narednih mjeseci biti zauzet stvarima mimo odbojke, pa nam treba neko ko će stalno biti u ekipi. Naime, naš dosadašnji prvi trener očekuje treću prinovu u porodici, a ujedno završava studije u Beogradu i željeli smo da ga rasteretimo - rekao je direktor BL voleja Duško Ovuka.

Tokom ljeta ekipi je pristupilo sedam igračica: Tijana Stojković (korektor-primač servisa), Nina Vidaković (tehničar), Milica Šorak (primač servisa), Ana Dijana Aničić (primač servisa), Mirjana Švraka (primač servisa), Marija Gvozden (srednji bloker) i Marija Mihajlović. Prvo okupljanje zakazano je za idući ponedjeljak, kada će krenuti pripreme za Srednjoevropsku ligu i kvalifikacije u CEV kupu.

- Marija je posljednje pojačanje, stigla je iz bijeljinskog Radnika i ozbiljno će pojačati konkurenciju na poziciji primača servisa i korektora, te će biti naše dugoročno rješenje, baš kao i ostale odbojkašice - kazao je Ovuka.

Svjestan je da ga, zajedno sa ostatkom rukovodstva, očekuje veoma težak zadatak.

- Kao što je rekao savjetnik u našem klubu Veljko Bašić, sezona pred nama biće priprema za sve ono što nas čeka kasnije, kada ćemo očekivati mnogo bolje rezultate. Prve godine biće sigurno nekih “dječijih bolesti” koje moramo preležati, pa tek onda se nadamo boljim rezultatima. Nemamo bolesne ambicije i ne želimo da stvorimo instant klub koji će nestati sa scene poslije sezone ili dvije, već nam je želja da postepeno dižemo kvalitet ekipe, privlačimo publiku i predstavimo Banjaluku u najljepšem svjetlu u Evropi - izjavio je Ovuka.

Početak takmičenja

Banjalučanke će igrati i Srednjoevropsku (MEL) ligu sa osam klubova iz četiri zemlje i startovaće drugog vikenda u oktobru, kada će gostovati Bimal Jedinstvu u Brčkom, potom u Kaštelima i onda ugostiti Slaviju iz Bratislave. Premijerni nastup na evropskoj sceni imaće 3. decembra, kada im dolazi poraženi tim iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Banjalučanke čekaju protivnika u prvom kolu CEV kupa i to će biti poraženi iz susreta Bimal Jedinstvo - Partizani iz Tirane, a ekipa iz grada na Vrbasu putovaće na revanš, koji je na rasporedu 10. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana