Predsjednik Borca Milan Đajić: Red, rad i disciplina daju uspjeh

Darko Dragičević
Predsjednik Borca Milan Đajić: Red, rad i disciplina daju uspjeh

BANjALUKA - Košarkaški klub Borac nastavio je niz uspjeha. Trećim uzastopnim plasmanom na završni turnir Druge ABA lige Banjalučani su ostvarili drugi cilj u sezoni, ali i pokazali da su već nezaobilazan faktor u ovom takmičenju.

Nakon osvajanja Kupa Republike Srpske, Banjalučani su zauzeli četvrto mjesto u Drugoj ABA ligi i izborili odlazak u Domžale (od 12. do 16. aprila) gdje će im rival u četvrtfinalu biti ekipa Širokog. Na protekla dva završna turnira Borac je zaustavljen u četvrtfinalu (Podgorica) i polufinalu (Zlatibor). Uprava Borca posebno može da bude ponosna na činjenicu da mlada ekipa koja je formirana na startu sezone napreduje i da su u svakom meču pokazali da se bore do kraja. Predsjednik Milan Đajić ističe da su u klubu prezadovoljni urađenim.

- Red, rad i disciplina daju uspjeh. Ćutimo i dosta radimo što donosi rezultate. Ponosni smo na ovo što smo napravili. Nije mala stvar treću godinu zaredom izboriti finalni turnir. Ciljevi su ostvareni, a ono što dodatno raduje jeste ponašanje ekipe. Momci rade bez pogovora i trudimo se da im obezbijedimo što bolje uslove. Nismo imali nijedan problem tokom sezone, a trener Zoran Kašćelan i stručni štab su već ostvarili ciljeve jer smo gotovo obezbijedili plasman i u plej-of Lige BiH. Sve to donosi satisfakciju nama u klubu. Naravno, vjerujem da ekipa neće stati i da će se u nastavku sezone boriti za što bolje rezultate. Oni su mladi, željni dokazivanja i siguran sam da će se i dalje boriti - istakao je Đajić.

U četvrtfinalu se sastaju Helios - Pelister, Borac - Široki, dok su u drugoj polovini Krka - Sutjeska i Podgorica - Zlatibor.

- Helios je pokazao kvalitet kroz ligaški dio, a ostale ekipe su veoma izjednačene. Ali iznenađenja su moguća. Prošle sezone je Zlatibor do trofeja došao nakon što je bio sedmi. Tako da sam siguran da će ekipa dati maksimum u oba preostala takmičenja i vidjećemo za šta će to biti dovoljno - dodao je Đajić.

Uprava čini sve da ekipi obezbijedi što bolje uslove te je vratila pozitivan imidž u gradu gdje se košarka opet sve više prati.

- Nastojimo da svake sezone imamo više ciljeve. Tako planiramo već i za narednu sezonu naravno sve u skladu sa našim budžetom. Zahvaljujemo svima koji su uz nas i vjerujem da smo opravdali njihova ulaganja i očekivanja te da smo igrama na terenu, ali i ponašanjem pokazali da ovaj klub i u budućnosti zaslužuje podršku. Vratili smo pozitivan imidž i to su prepoznali svi od navijača do sponzora i želimo da tako bude i u budućnosti - dodao je Đajić.

Sa Posušjem danas

Košarkaši Borca već večeras od 19 časova igraće odgođeni meč Lige BiH protiv pojačanog Posušja. U istom terminu sastaju se Leotar i Široki dok je duel Slavija - Spars 16. marta. Budućnost je ubjedljivo savladala Zrinjski sa 104:70 uz 22 poena Vojina Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana