Osvježeni Orlovi kreću u WABA ligu

Milan Zubović
Osvježeni Orlovi kreću u WABA ligu

BANjALUKA - Sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu ekipa Orlova kreće u četvrtu avanturu WABA lige.

Stav uprave je da šansa bude pružena domaćim igračicama koje su već dobijale minute na utakmicama regionalnog takmičenja. One će sada imati sasvim novu ulogu jer će biti te koje će na sebe preuzeti odgovornost, pošto su starije igračice napustile ekipu tokom ljeta. Na klupi je ostala Dragana Svitlica kojoj će ovo takođe biti četvrta sezona da vodi tim u regionalnom takmičenju u kojem je prošle sezone ostvarila istorijski uspjeh osvajanjem trećeg mjesta.

- To nam stvara obavezu da i ove budemo na visokom nivou. Želja nam je da pobijedimo svaku utakmicu, a koliko će nam se želja ispuniti, vidjećemo. Ujedno, želimo da napredujemo kroz mečeve, da nastavimo proces koji smo započeli ovog ljeta. Napravili smo restart, osvježili ekipu i sada želimo da igračice napreduju, uče i razvijaju se - kazala je Svitlica.

WABA liga podijeljena je u dvije grupe, a Orlovi se nalaze u grupi B zajedno sa Celjem, Vojvodinom 021, Lavovima iz Brčkog i Nikšićem. U drugoj grupi su Budućnost, Duga, Montana, Banovići i Zagreb. U njoj je trebalo da igra i sarajevski Plej of koji je odustao od takmičenja prošlog mjeseca. Sarajke su slično uradile i 2018. godine, kada su odustale uoči drugog kola. Svitlica je naglasila da je zadovoljna odrađenim poslom tokom ljeta.

- Djevojke su jako dobro trenirale i poboljšavale svoju igru, kako individualnu, tako i timsku, a sve to u jako kratkom periodu, što me posebno raduje. Imamo još prostora za napredak. U pojedinim kontrolnim utakmicama vidjelo se da imaju kvaliteta, ali da im nedostaje iskustva, što je i normalno jer do sada nisu imale značajnije uloge u timu. Bitno je da podižu samopouzdanje koje će biti na još višem nivou nakon jakih utakmica - izjavila je Svitlica.

Ekipu će na terenu predvoditi iskusna Marina Ristić. Uz nju tu su još Gorana Kondić, Tijana Šipka, Sanja Radulović, Danijela Mitrović, Jelena Tadić, Hana i Jana Predojević, Sonja Devura, Marija Vulić, Anastasija Marin, Marija Damjanović i Maja Đurić kao i Svitlica koja će ponovo imati dvostruku ulogu.

- Marina je tu jedina iskusna, donosi stabilnost u ekipi koju vodi na parketu i pomaže ostalim curama da stasaju. Gorani je ovo druga sezona i očekujem da se izdigne i bude još bolja kao što očekujem i od ostalih djevojaka - naglasila je Svitlica.

Nikšić nepoznanica

Orlove danas od 16.30 časova očekuje gostovanje u Nikšiću kod istoimene ekipe koja će debitovati u WABA ligi.

- Nikšić nam je totalna nepoznanica. Radi se o debitantu koji je mnogo promijenio tim u odnosu na prošlu sezonu, a ima i novog trenera. Odigrali su nekoliko kontrolnih utakmica sa kojih znamo samo rezultat jer nisu snimane pa nemamo uvid u to kako igraju - istakla je Svitlica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana