Obren Cvijanović po povratku u Borac zatresao mrežu: Prvenac za samopouzdanje

Darko Pašagić
Obren Cvijanović po povratku u Borac zatresao mrežu: Prvenac za samopouzdanje

BANjALUKA - Fudbaleri Borca u proljećnoj premijeri ubjedljivo su slavili na “Pecari”, gdje su savladali Široki Brijeg sa 3:0, a jedan od najzaslužnijih za visok trijumf bio je povratnik u redove Banjalučana Obren Cvijanović, koji je trećim golom potvrdio pobjedu “crveno-plavih”.

Desnokrilni napadač ne krije da je izuzetno srećan zbog datog gola, koji je najavio i njegove, ali i dobre igre cijele ekipe.

- Sigurno će mi ovaj pogodak mnogo značiti u nastavku sezone, ali važnije od toga jeste to što smo proljećnu trku započeli pobjedom, koja nas je još više primakla zacrtanim ciljevima - naglasio je Cvijanović.

Posao gostima olakšao je kapiten Širokobriježana Božo Musa koji je u 32. minutu zaradio crveni karton.

- Poslije toga je bilo daleko lakše igrati, a pogotovo smo bili dobri poslije ulaska Aleksandra Subića, Panajotisa Moraitisa i Ferhada Ajaza. Drago mi je što je Moraitis sa dva gola donio prevagu u ovom meču i sigurno da će i njemu dati golovi mnogo značiti na samopouzdanju - nastavio je Cvijanović.

Pobjeda protiv Širokog Brijega višestruko je važna, jer je izvojevana protiv direktnog rivala u borbi za visok plasman.  

- Da smo kojim slučajem izgubili, bili bi bodovno izjednačeni, a sada im bježimo šest koraka. Naruku nam je išao i rezultat u Mostaru, ali i u Tuzli, jer smo sada bliže Tuzla sitiju. Sve u svemu nismo mogli poželjeti bolji start u nastavku sezone - rekao je ovaj fudbaler, koji će krajem avgusta napuniti 28 godina.

Na Gradski stadion vratio se poslije osam i po godina i ubijeđen je da nije pogriješio.

- To je jedan potpuno novi Borac i mogu da kažem da sam prezadovoljan svim segmentima od svog povratka. Od situacije u klubu, vrhunskih priprema u Antaliji, ali i ekipe koja djeluje stvarno kompaktno. Svi smo kao jedna velika porodica, od članova uprave, igrača, stručnog štaba i ostalog osoblja na stadionu. Sve je to garant dobrih rezultata, koji ovog proljeća sigurno neće izostati - izjavio je Cvijanović.

U naredna dva kola Borac će dočekati Velež iz kojeg je došao Cvijanović, a potom gostuje Sarajevu.

- Biće to dueli sa ekipama koje kao i mi žele da izbore plasman na evropsku scenu. Sigurno je da će biti veoma teško, ali ako ponovimo igru sa “Pecare”, pogotovo iz drugog dijela susreta, ne bi trebalo nikog da se bojimo - dodao je Cvijanović.

Kup

Već u srijedu od 15 časova Banjalučani u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH gostuju na “Tušnju”, gdje će igrati protiv Tuzla sitija.

- U prvom meču ići ćemo na rezultat, jer je revanš na našem terenu. Četa Husrefa Musemića je veoma kvalitetna i sigurno ima svoje ambicije i u prvenstvu i Kupu. Zato moramo igrati oprezno, jer će

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana