Nikola Pejović vjeruje u uspješno proljeće Banjalučana: Veliki klub, veliki i rezultati

Darko Pašagić
Nikola Pejović vjeruje u uspješno proljeće Banjalučana: Veliki klub, veliki i rezultati

BANjALUKA - Posljednje pojačanje Borca, štoper Nikola Pejović svjestan je da je došao u veliki klub od kojeg se uvijek očekuju veliki rezultati, ali se izazova ne boji i nada se da će pomoći Banjalučanima da po četvrti put uzastopno izbore plasman na evropsku scenu.

Ovaj 24-godišnjak, koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, a potom igrao za Zemun, Empoli i Pistojeze, hrvatske klubove Rudeš i Lokomotivu, austrijsku Admiru Vaker, Proleter iz Novog Sada i Rudar iz Velenja ugovor sa “crveno-plavima” je potpisao do ljeta 2024. godine.

- Borac je veliki klub i znam da se očekivanja velika. Ali to je sasvim normalno, jer veliki moraju da imaju i velika ostvarenja tokom svake sezone. Već sam upoznat da je prioritet izlazak na evropsku scenu. Posle prvog dela prvenstva smo u dobroj poziciji i verujem da ćemo ostvariti zacrtano - naglasio je Pejović.

Jedva čeka prvi zvaničnu utakmicu na Gradskom stadionu, jer je mnogo lijepih stvari čuo o navijačima Borca.

- Od prijatelja koji su ranije igrali u Borcu i na ovim prostorima čuo sam da klub ima sjajne navijače. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik i da ćemo se zajedno radovati brojnim pobedama - nastavio je Pejović.

Njegov fudbalski put se već treći put ukršta s Nikolom Ninkovićem, koji je tokom prvog dijela sezone došao u Borac.

- Igrali smo zajedno u Empoliju, potom i u Proleteru iz Novog Sada. Džigi je stvarno veliki majstor, sigurno jedan od najboljih igrača koji igra u Premijer ligi BiH i od njega se mnogo može naučiti. Verujem da ćemo opet odlično sarađivati i da će to doprineti uspesima kluba - rekao je Pejović.

Već na prvim treninzima postalo mu je jasno da je došao u veliku fudbalsku sredinu.

- Odlično sam primljen od saigrača, stručnog štaba, Uprave. Nadam se da ću već tokom priprema početi polako da se odužujem. Najvažnije je da njih dobro odradimo, uigramo se u kontrolnim utakmicama, a onda je puno lakše kada se igra za bodove - izjavio je Pejović.

Iako je još mlad igrač prošao je već mnogo i promijenio dosta sredina.

- S nepunih 19 godina otišao sam u Italiju, gdje sam proveo skoro tri godine. Bilo mi je veoma lepo, tamo sam fudbalski stasao, trenirao s velikim igračima, trenirao s poznatim trenerima. Bila mi je to prava odskočna daska - nastavio je Pejović.

Bilježio je nastupe za sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

- Imao sam čast da od najmlađih selekcija igram za reprezentaciju. I svaka utakmica bila je velika čast i osećao se posebno i ponosno što predstavljam svoju zemlju. Nažalost, nisam upisao nijedan nastup za A selekciju, ali se nadam da ću jednog dana možda dobiti i taj poziv - rekao je Pejović.

Pomno je pratio nastupe “orlova” na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- U reprezentaciji imam dosta dobrih prijatelja i žao mi je što nisu postigli bolji rezultat. Teško je sada govoriti o tome, ali verujem da su svi bili potpuno spremni i da su bez povreda došli u Katar da bi daleko dogurali. Ovako ostaje žal, ali sam siguran da je ovo bilo veliko iskustvo za njih i da će na sledećim smotrama biti daleko bolji - dodao je Pejović.

 Rudar Velenje

Nikola Pejović u Borac je došao iz slovenačkog Rudara iz Velenja o kojem ima samo riječi hvale.

- U Rudaru sam proveo 11 veoma lepih meseci i biće to sigurno nezaboravan dio moje karijere. O ovom klubu, a posebno o direktoru Dajanu Pavloviću i treneru Adnanu Zildžoviću, koji jer prije toga radio u Zvijezdi 09 imam samo reči hvale. Mnogo su mi pomogli i uvek ću ih se rado sećati - naglasio je Pejović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana