Neviđeni debakl Borca na Gradskom stadionu protiv Zrinjskog: Milinkoviću još jedna šansa

Darko Pašagić
Neviđeni debakl Borca na Gradskom stadionu protiv Zrinjskog: Milinkoviću još jedna šansa

BANjALUKA - Ukoliko u naredna dva prvenstvena susreta nedavno imenovani šef stručnog štaba Borca Zoran Milinković ne osvoji svih šest bodova, moraće da ode sa Gradskog stadiona ranije nego što je planirao.

To nam je potvrdio potpredsjednik “crveno-plavih” Bogoljub Zeljković koji nije mogao da sakrije razočaranje poslije debakla Banjalučana u petom kolu Premijer lige na Gradskom stadionu od Zrinjskog 1:5, što je najteži poraz “velikana iz Platonove” od postanka zajedničke Premijer lige BiH.

- Razgovarali smo otvoreno i jasno mu je da poslije dva poraza u dva susreta sada mora da vadi kestenje iz vatre. Dobio je još jednu priliku, a to je da u dva naredna duela, u Prijedoru protiv “rudara” i u Banjaluci protiv Radnika, mora da osvoji svih šest bodova - jasan je Zeljković.

Neshvatljivo je kako su fudbaleri aktuelnog šampiona primali golove protiv Zrinjskog.

- Dvije greške Đorđa Ćosića, jedna Aleksandra Subića i na kraju nesrećni autogol Marka Jovanovića su previše za jednu utakmicu. Nikom nije jasno šta se dešava, ali je jasno da se u igrače uvukla neka apatija i da se iz nje moraju što prije trgnuti ako žele nešto više da naprave ove sezone. Prvenstvo je tek počelo, a već sada smo u popriličnom bodovnom zaostatku za ekipama iz gornjeg dijela tabele - nastavio je Zeljković.

Istakao je da je poslije blijede partije i poraza na gostovanju u Posušju (0:1) dva dana razgovarano sa igračima, ali očigledno to nije urodilo plodom.

- Sve što su mukotrpno stvorili u prošloj sezoni, kada smo postali šampioni i kada su bili miljenici svakog Banjalučanina, ali i svih stanovnika Republike Srpske, prosuli su u samo nekoliko utakmica i sada su praktično na rubu srama - rekao je Zeljković koji Milinkovića ne smatra isključivim krivcem za loše partije, već je dodao da je problem očigledno dublje prirode.

Ukoliko Milinković ne uspije da osvoji šest bodova u naredna dva susreta, upisaće se na “crnu listu” Borčevih trenera koji su se najmanje zadržali na klupi. Neće nadmašiti još jednog stručnjaka iz Srbije, Aleksandra Janjića, koji je u sezoni 2015/16, poslije koje se Borac preselio među prvoligaše, samo na dva meča bio kormilar (jedan poraz i jedan remi), ali će se popeti na visoko drugo mjesto. Milinković se nije proslavio ni u sezoni 2017/18, kada je prvi put sjedio na klupi Banjalučana. Ekipu je vodio na devet susreta uz bilans tri pobjede, jedan remi i pet poraza, a prilikom njegovog odlaska “crveno-plavi” su bili na sedmoj poziciji. Nažalost, na kraju te sezone su administrativnim putem zbog nedobijanja licence prebačeni u niži rang takmičenja. Ono što je u ovom trenutku još alarmantnije, Borac je trenutno posljednji, a ako Milinković ne zabilježi dvije uzastopne pobjede, teško je da će se mnogo pomjeriti na tabeli.

Za ovih 15 dana, koliko je prošlo od njegovog povratka u Borac, Milinkoviću se može zamjeriti i neprofesionalan odnos prema klubu, ali i prema medijima. Ne priliči baš jednom treneru da u zvaničnoj utakmici, a to se desilo protiv Posušja, bude u šorcu (kao da je došao sa plaže), a onda da se poslije debakla protiv Zrinjskog ne pojavi na zvaničnoj konferenciji za novinare, već na nju pošalje ni krivog ni dužnog pomoćnog trenera Zorana Dragišića.

A šta o svemu misle poslije duela rekli su i najvatrenije pristalice Banjalučana “Lešinari” kada su poručili igračima: “Marš iz kluba”.

Premijer liga

1. Sloboda 5        4        1        0        6:1     13

2. Tuzla siti       4        4        0        0        10:3   12

3. Zrinjski 4        3        1        0        10:1   10

4. Sarajevo 5        3        0        2        7:5     9

5. Š. Brijeg        5        1        4        0        3:1     7

6. Željezničar    5        2        1        2        5:6     7

7. Velež     4        1        1        2        3:5     4

8. Rudar P.          5        1        1        3        3:6     4

9. Leotar   5        1        1        3        1:5     4

10. Posušje         5        1        0        4        2:9     3

11. Radnik 5        0        2        3        3:6     2

12. Borac   4        0        2        2        2:7     2

 

Lista strijelaca

3 gola: Krpić, Džafić (Tuzla siti), Dž. Beganović (Sloboda), Bilbija (Zrinjski),

2 gola: Juričić, Bojo (Željezničar), Tičinović, Bašić (Zrinjski), Amoa (Rudar Prijedor), Ikić (Široki Brijeg), Bagarić (Sarajevo), Popara (Radnik)...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana