Mladi igrači Nikola Ćetković i Amar Begić opravdali ukazano povjerenje protiv Kluža: Klinci kao rutineri

Darko Pašagić
Mladi igrači Nikola Ćetković i Amar Begić opravdali ukazano povjerenje protiv Kluža: Klinci kao rutineri

BANjALUKA - Fudbaleri Borca ostvarili su Pirovu pobjedu u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kluža, ali iako su eliminisani iz elitnog evropskog klupskog takmičenja, dobili su dvojicu igrača, koji će u budućnosti sigurno biti velike uzdanice "crveno-plavih".

Mladi 19-godišnji golman Nikola Ćetković i dvije godine stariji defanzivni vezni Amar Begić dobili su šansu i u potpunosti su je opravdali. Obojica su početkom ljeta stigli na Gradski stadion i za njih su dueli protiv Kluža bili debiji na evropskoj sceni. Ipak, odigrali su kao da imaju na desetine ovakvih utakmica u nogama, ni u jednom trenutku ne pokazujući respekt prema objektivno objektivno kvalitetnijim i skupljim rivalima.

Ćetković se neočekivano našao u prilici da bude na golu u revanšu, jer se prvo povrijedio Bojan Pavlović, potom i Nikola Lakić, a sigurnost kojom je komandovao ovaj čuvar mreže, koji je praktično tek zakoračio u svijet punoljetstva, bila je pomalo i nestvarna. Ovo mu je bio i debi u zvaničnom meču za Borac.

 - Trener Marko Maksimović mi je dan prije utakmice rekao da ću vjerovatno od prvog minuta stati među stative. Pošto je Pavlović odranije povrijeđen, u prvom susretu bio sam na klupi, ali iskren da budem nisam očekivao da ću već u revanšu stati na gol. Istina, pomalo sam se nadao da bi to uskoro moglo da se desi, jer sam vrijedno radio na treninzima, ali sve se desilo prebrzo. No, i pored toga nisam se nimalo uplašio i vjerujem da sam opravdao očekivanja - istakao je Ćetković, koji je seniorsko iskustvo stekao kroz dvije i po sezone, koliko je bio prvi golman prvoligaša Srpske Željezničar Sport tima.

Krivo mu je što su Banjalučani dva minuta prije kraja drugog produžetka primili gol i tako su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a evropski put nastavljaju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Svi igrači na terenu pružili su maksimum, ali ostaje velika tuga što nismo izdržali još ta dva, tri minuta, jer vjerujem da bi penali bili srećni po nas. Međutim, moramo biti ponosni na samu činjenicu da smo savladali tako veliku ekipu kao što je Kluž. Moramo biti ponosni i na našu publiku koja nas je zdušno bodrila 120 minuta i bila praktično naš 12 igrač - dodao je Ćetković.

Begić je u prvom meču u Klužu odigrao 30 minuta, a u revanšu je bio starter i pokazao da je njegov dolazak u Borac pun pogodak.

- Pokazali smo da se nismo slučajno našli u najjačem evropskom klupskom takmičenju i prava je šteta što smo za rivala imali možda i najbolju ekipu, koja je igrala u prvom kolu kvalifikacija. Najvažnije je da ih se nismo uplašili, pogotovo u ovom drugom meču, gdje smo pokazali šta znamo, ali eto taj mali korak nas je dijelio od toga da priredimo veliko iznenađenje - rekao je Begić.

Istakao je da je kod njega bila prisutna doza straha da neće ispuniti očekivanja.

- Ipak su ovo moje prve utakmice u kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, srcem sam izašao na teren i igrao onako najbolje kako znam. Zahvalio bih navijačima prvo na dobrodošlici, ali i podršci tokom svih 120 minuta utakmice protiv Kluža. Hvala svima koji su učinili da se osjećam kao kuće, jer je mnogo lakše igrati kada znaš da ljudi oko tebe cijene ono šta radiš. Zato mogu da obećam da ću u nastavak sezone ući još jače i borbenije - dodao je Begić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana