Mišo Marjanović, trener odbojkaša Borca: Ne ide bez pojačanja i podrške

Dejan Kondić
Mišo Marjanović, trener odbojkaša Borca: Ne ide bez pojačanja i podrške

BERGEN - Debi odbojkaša Borca u Evropi prošao je kao u onoj narodnoj, da se “prvi mačići u vodu bacaju”. Banjalučani su nakon neuspjeha u prvom susretu i u drugom meču drugog kola CEV Čelendž kupa nadigrani u Bergenu od Vikinga sa 0:3. Po setovima je bilo 25:16, 25:16, 25:18 za Norvežane.

Fjord je ipak bio previsok za “crveno-plavu” ekspediciju koja je prvi put izašla van granica Premijer lige. Trener Mišo Marjanović za “Glas Srpske” analizirao je razloge eliminacije njegovog tima. Nije htio puno pričati o činjenici da je klub ušao u novu sezonu, samim tim i u evropske bitke bez ijednog pojačanja, čak se i standardni primač Dušan Kuzmanović oprostio od aktivnog igranja i posvetio trenerskom poslu. Takođe klub nije dobio adekvatnu podršku nadležnih institucija da odigra revanš u “Boriku”.

- Ispali smo od dosta kvalitetnijeg protivnika. Na stranu naša želja i volja, protiv boljeg se ne može. Imamo to što imamo, moramo nastaviti da radimo i jurimo što bolji rezultat u prvenstvu. Svi se pojačavaju osim nas i neće biti lako ostvariti naše ciljeve, da budemo u tri ekipe. Nešto i mi moramo mijenjati - konstatovao je Marjanović.

Nije Viking čudo od tima, ali bi sigurno bio među tri najbolja u šampionatu koji igra Borac. Svjestan je toga i trener Banjalučana.

- Bili smo bolji u drugom meču, to je sigurno. Međutim velika razlika između nas i njih je servis kojim su nas držali na distanci i to je nešto s čim se naši primači nisu do sad susretali. Veliko je ovo iskustvo za moje momke, ali i mene lično - rekao je Marjanović.

U narednom meču, već u utorak, Borac gostuje U Kaknju kod istoimene ekipe. Na klupi Banjalučana neće biti mladog trenera, jer ima obaveza na poslu pa i to nešto govori o stanju odbojkaškog sporta u BiH i nivou profesionalizma. U takvim okolnostima teško je očekivati evropski iskorak.

- Ekipa ide bez mene, spremiću ih i nadam se najboljem. I ovako sam previše izostao s posla, tako da će se momci morati izdići iznad ove situacije, ali ne sumnjam u njih - istakao je Marjanović.

“Pokloni”

Milan Mitrinović i Miloš Popović proglašeni su za najbolje igrače Borca u prvoj, odnosno drugoj utakmici. Obojica su dobili zanimljive poklone. Libero “crveno-plavih” će svoj moći da koristi u kuhinji, dok je reprezentativni srednji bloker dobio pakovanje “grickalica”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana