Mirko Mikić, trener rukometaša Borca, za “Glas Srpske”: Plasman posljedica žrtve za titulu

 Dejan Kondić
Mirko Mikić, trener rukometaša Borca, za “Glas Srpske”: Plasman posljedica žrtve za titulu

BANjALUKA - Trijumfom nad visočkom Bosnom u dvorani Centar (32:22) u zaostaloj utakmici 15. kola Premijer lige rukometaši Borca stavili su tačku na jesenji dio šampionata koji su okončali na 10. poziciji.

Plasman nedostojan šampiona i renomea kluba, svega dvije pozicije iznad, odnosno tri boda više od prve ekipe iz opasne zone, ne zadovoljava nikoga u klubu, a pogotovo ne trenera “crveno-plavih” Mirka Mikića, koji za “Glas Srpske” ističe da je serija povreda koja je ophrvala klub i dobrano uticala na rezultate krenula krajem prošle sezone.

- Kada smo krajem sezone postali svjesni da smo stvarno blizu titule, morali smo neke igrače više žrtvovati, povećati im minutažu da bismo uzeli trofej. Tada je došlo do tih povreda i to se prelilo u ovu sezonu, a na sve to, otišlo nam je šest igrača i sigurno da je to uticalo na plasman, kojim sam nezadovoljan, jer je nedostojan ovog grba - istakao je Mikić.

Borac je sa prosjekom godina 19,7 godina jedna od najmlađih, ako ne i najmlađa ekipa. Šef struke Banjalučana ne želi da pravi alibi sa tom činjenicom, ali naglašava da će njegovi momci biti na visini zadatka u drugom dijelu sezone, s obzirom na to da je detektovao probleme.

- Mogli smo sigurno mnogo bolje, ali u drugom dijelu šampionata imamo i povoljniji raspored, tako da ćemo sigurno popraviti utisak. Lično, nije mi toliko važan bodovni saldo, nezadovoljan sam većinom utakmica koje smo odigrali, pa čak i onima koje smo dobili. Nezadovoljan sam igrom, motivacijom, predavali smo se prečesto na gostujućim terenima nakon što smo gubili. Recimo, prošle sezone smo se vraćali sa minusa od tri, četiri gola, ovaj put nas to nije krasilo. Na tome očigledno moramo puno raditi, oporaviti rekovalescente i nadati se boljem u drugom dijelu. Iskreno, osim neka dva poraza, sa ovim rosterom i svim što nas je zadesilo nismo mogli mnogo bolje - konstatovao je Mikić.

Ipak, nije sve tako crno u redovima velikana iz “Gospodske ulice”. Nekolicina mladih igrača je najavila da bi u godinama koje dolaze mogla biti oslonac nekog novog šampionskog sastava.

- Ono što je pozitivno je činjenica da su dva, tri igrača iskočila u prvi plan. To su Nikša Petrović, Ognjen Kalamanda i Milenko Rožić, oni su najveći dobitak u prvom dijelu. Oni su još juniori, prošle godine su bili šampioni BiH i ponovo će ove godine igrati juniorsko prvenstvo - istakao je Mikić.

Nastavak sezone najavljen je za 4. februar, ali zbog neusklađenosti sa kalendarom EHF-a postoje velike šanse da će isti biti pomjeren za drugi datum. Borac će, po svemu sudeći, u drugi dio prvenstva ući u novom ruhu. Ljetošnja pojačanja nisu opravdala očekivanja i djeluje da su blizu odlaska iz kluba, a potrebna su i osvježenja na određenim pozicijama.

- Nismo još ništa definisali. Poslao sam završni izvještaj za prvi dio sezone, imali smo Upravni odbor i nakon Svesrpskog kupa u Trebinju ću sjesti sa čelnicima kluba i sve detaljno dogovoriti. Ono što mogu potvrditi je da smo od septembra u potrazi za dva igrača. Jedan da pokrije bekovske pozicije, a drugi je pivot, koji bi igrao u odbrani. Preferiram igru sa pivotom koji djeluje i u odbrani i napadu, bez izmjene. Rožić je mlad, nadoći će, ali mora raditi na odbrani. Na tome ćemo raditi s njim i sa Nikolom Letićem - zaključio je Mikić.

Naredni izazov - Svesrpski kup

Rukometaši Borca do kraja godine imaju još obaveze na tradicionalnom Svesrpskom kupu, koji će predstojećeg vikenda biti održan u Trebinju. Mikić na jug Srpske vodi kombinovanu ekipu.

- Imamo ogromnih kadrovskih problema. Vodimo juniore, povešćemo i tri kadeta 2006, 2007. godište, a neke igrače ćemo odmoriti. Nakon Svesrpskog kupa ekipa će na odmor, dobiće program po kojem će raditi na pauzi da bi 10. januara došli spremni na prozivku - rekao je Mikić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana