Mirko Mikić srećan zbog sjajnog otvaranja sezone: Razlika protiv Gradačca nije realna

Dušan Repija
Mirko Mikić srećan zbog sjajnog otvaranja sezone: Razlika protiv Gradačca nije realna

BANjALUKA - Lakše i ubjedljivije nego što su očekivali rukometaši Borca savladali su Gradačac u prvom kolu Premijer lige i na sjajan način otvorili sezonu. Ipak trener Mirko Mikić upozorava da konačnih 35:19 nije ni izbliza realan odnos u kvalitetu između dvije ekipe.

Banjalučani su se malo pribojavali duela sa povratnikom u elitu koji u sastavu ima nekoliko iskusnih igrača, ali su im očitali lekciju i podigli samopouzdanje pred naredne izazove. Već sredinom prvog poluvremena bilo je jasno da utakmica ide u jednom smjeru i da će gosti doživjeti katastrofu.

- Sigurno da ovo nije realna slika. Oni su upali u našu mašinu i nisu uspjeli da se izvuku, a mi smo samo pojačavali. Odlično smo trčali, dobro rotirali i pokazali da smo spremni i taktički i fizički. Ipak, jedan trijumf ništa ne mijenja, moramo da budemo vrijedni i disciplinovani kao vojska kako bi iz dana u dan otklanjali naše greške i rasli kao ekipa - rekao je Mikić.

Njega može da raduje povratak na teren Marka Lukića poslije punih devet mjeseci, kao i dobra partija Slađana Subotića koji je zaustavio 12 pokušaja gostiju. U napadu je bio najraspoloženiji Aleksandar Milićević, koji je nastavio gdje je stao prošle sezone postigavši deset golova.

- Išli smo naravno na pobedu, ali nismo se baš nadali da će biti ovako ubedljiva. Bili smo nervozni pred utakmicu kao da prvi put igramo, ali smo na terenu bili smireni. Bio je naš dan i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu - rekao je Milićević.

U reprizi finala Kupa Republike Srpske Leotar se sa kamatom osvetio Slogi (28:21). Momci Darka Tavrića kontrolisali su igru tokom svih 60 minuta i pokazali da će ove sezone biti još nezgodniji nego prethodne, naročito u svojim “Bregovima”.

- Sloga je ozbiljna i kvalitetna ekipa. Bili smo bolji i čestitao bih svojim momcima na fanatičnoj borbenosti i ogromnoj želji da pobijede - istakao je trener domaćih Darko Tavrić.

Vladimir Tomić je postigao osam golova, dok je na drugoj strani Dušan Milićević dao pet.

Šampion poklekao

Rukometaši Gračanice upisali su prvi prvenstveni trijumf protiv Izviđača u Ljubuškom u minulih 20 godina i pokazali da će liga i ove sezone biti vrlo izjednačena. Rezultati prvog kola: Bosna (S) - Krivaja 30:36, Leotar - Sloga (D) 28:21, Borac m:tel - Gradačac 35:19, Sloga (GV) - Sloboda 23:33, Vogošća - Konjuh 28:24, Izviđač - Gračanica 34:37, Bosna (V) - Maglaj 35:28. Slobodna je bila Iskra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana