Marko Jošilo, kapiten Igokee, nakon osvajanja Kupa BiH: Vrijeme da počnu pobjede

Ilan Zubović
Marko Jošilo, kapiten Igokee, nakon osvajanja Kupa BiH: Vrijeme da počnu pobjede

LAKTAŠI - Sa dva pehara u rukama kapiten Igokee Marko Jošilo vratio se kući iz Sarajeva. Jedan je iz prošle sezone, za osvojenu Ligu BiH, čija je predaja kasnila osam mjeseci, a drugi je za trijumf na Kupu “Mirza Delibašić”.

Njemu je to bio treći osvojeni pehar Kupa sa Igokeom koja je stigla do jubilarnog i rekordnog devetog trofeja u ovom takmičenju te ostavila Široki na osam. Prvo je u polufinalu savladan Borac nakon drame na kraju meča, dok u finalnom odmjeravanju snaga nisu imali većih problema sa Širokim.

- Svaki trofej je lep i značajan, a moji saigrači i ja imali smo puno motiva da ponovimo uspeh. Ovaj trijumf bitan je da presečemo seriju poraza i krenemo pravim putem i vreme je da krenemo sa pobedama - istakao je Jošilo u razgovoru za “Glas Srpske”.

Početak sezone bio je obećavajući, a onda su se zaredale povrede, kao i odlazak prvog centra Dešona Stivensa nakon čega je uslijedio niz poraza. Već devet utakmica ne znaju za poraz u ABA ligi, čemu su dodali i dva u Ligi šampiona. Kapiten zna neke od uzroka loših rezultata.

- Mislim da se nismo adaptirali na odlazak Stivensa koji je bio izuzetan šaraf u sistemu. Njegov odlazak je uticao na druge igrače koji su takođe poželeli da odu pa je izgubljen kontinuitet i oslonac. Onda je palo samopouzdanje i definitivno smo platili danak skraćenoj rotaciji. Mogli smo da dobijemo neke utakmice pa bi stanje bilo bolje, ali nismo pa smo tu gde smo. Poslednjih mesec dana dobro radimo, mada rezultati to ne pokazuju. Ipak, mislim da smo na dobrom putu u nekoj vrsti tranzicije tokom koje ispravljamo greške. Svima je jasno da je teže ispravljati neke stvari nego naučiti nove - izjavio je Jošilo.

U drugom mandatu broji treću sezonu u timu gdje je radio sa Draganom Bajićem, a od sredine januara sarađuje sa Vladimirom Jovanovićem.

- Novi trener doneo je nove ideje koje počinjemo pokazivati na terenu. Ako nam se poklope neke stvari, a verujem da hoće, nećemo se boriti za opstanak već za mesto među osam. Cilj nam je da osvojimo Kup i prvenstvo, jedan smo već postigli i nadamo se drugome. Neke stvari treba da nalegnu i iskristališu te verujem da ćemo biti bolji nego što smo bili te na pravi način iznesemo sezonu - rekao je Jošilo.

Njegovu ekipu do kraja ABA lige očekuju gostovanja kod Mornara, Cedevite, Olimpije, MZT-a, Zadra i Partizana, dok će ugostiti FMP, Cibonu i Studentski centar.

- Ima puno gostovanja, ali kako igramo kod kuće u poslednje vreme neće nam teško pasti odlazak na druge teren. Raspored je jedno, ali gostovanja kao i svake godine zavise od trenutne motivacije i inspiracije. Neki timovi su u padu forme dok se mi dižemo i možemo da idemo smo gore, jer ne možemo više da padnemo. Dve vezane pobede nas dižu visoko na tabeli - naglasio je Jošilo.

Pehari

Prvi Kup BiH Igokea je osvojila 2007. da bi do drugog trofeja stigla 2013. godine. Zatim je vezala pet godina sa peharom (2015, 2016, 2017,2018. i 2019. ) da bi nakon toga bila najbolja 2021, 2022. i 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana