Luka Lugonja, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Orlovi: Šokirani smo drakonskom kaznom

Milan Zubović
Luka Lugonja, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Orlovi: Šokirani smo drakonskom kaznom

BANjALUKA - Komesar takmičenja košarkaške Lige BiH Božo Bošnjak kaznio je Orlove sa 1.700 maraka zbog incidenata na utakmici desetog kola protiv Jedinstva u Tuzli.

Ujedno, košarkašice banjalučkog tima Tamara Rajić i Milica Zeljković kažnjene su sa jednom odnosno dvije utakmice neigranja. Ni domaći sastav nije pošteđen kazne pa će morati da plati 1.500 maraka, dok je članica tima iz Tuzle Naida Raščuklić sankcionisana utakmicom neigranja. Rok za plaćanje je 8. januar. Trojica arbitara ovog susreta Seid Nožinović, Faruk Ališehović i Jasenko Avdagić kažnjeni su utakmicom nedelegiranja.

- Ostali smo šokirani drakonskom kaznom koju nam je odredio komesar takmičenja Božo Bošnjak. Nismo očekivali da ćemo biti kažnjeni tolikim iznosom jer su naše igračice bile isprovocirane. Cijeli susret trpjele su uvrede i udarce članica Jedinstva o čemu jesno svjedoče slike masnica i ogrebotina po rukama i licu dok nas pri tome sudije nisu zaštitile. Utakmica nije bila rezultatski neizvjesna, imali smo pobjedu u džepu i zaista ne znam zbog čega su se domaće igračice tako ponašale prema nama. Sa Jedinstvom i dalje imamo prijateljski odnos i nećemo dozvoliti da to ovaj incident pokvari - rekao je predsjednik Orlova Luka Lugonja.

Banjalučanke su pomenutu utakmicu dobile rezultatom 95:63, tokom koje su trpjele nepravedan kriterujem sudija koji su mnogo toga tolerisali domaćem sastavu. Vrhunac je doživljen u trećoj četvrtini kada gostujuće igračice više nisu mogle da trpe žestoke uvrede i udarce domaćih košarkašica pa je Tamara Rajić burno odreagovala na udaranje Naide Račuklić. Potom je jedna članica tuzlanske ekipe opsovala majku Milici Zeljković koja je dobila i udarac u lice ispod oka pa je došlo do naguravanja na terenu koje se ubrzo smirilo i utakmica je bila završena.

Večeras je trebalo da tim Orlova odigra susret prvog kola druge runde regionalnog takmičenja protiv Plamena, ali je tim iz Požege otkazao dolazak zbog infekcije virusom korona nekoliko igračica. Novi termin utakmice biće uskoro određen.

Banjalučki tim prenio je devet bodova u Superligu i u novoj grupi pored Požege igraće protiv Celja, Montane i Badela. Prve četiri ekipe izboriće nastup na Fajnal foru.

Superliga

1. Budućnost       6        6        0        488:328      12

2. Celje      6        5        1        535:384      11

3. Montana 6        4        2        452:454      10

4. Požega   6        3        3        482:483      9

5. Orlovi  6        3        3        356:403      9

6. Vojvodina        6        2        4        370:400      8

7. Triglav 6        1        5        338:421      7

8. Badel      6        0        6        378:526      6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana