Krupa želi da napokon sruši neugodnu tradiciju: Došlo vrijeme da padne i Radnik

Siniša Kotaraš
Krupa želi da napokon sruši neugodnu tradiciju: Došlo vrijeme da padne i Radnik

BANjALUKA - Prvi ovosezonski srpski derbi Premijer lige odigraće u nedjelju (17 časova), Krupa i Radnik, a oba rivala u meč ulaze sa željom da nakon njega svoj saldo uvećaju za tri nova boda.

Domaćin ima i motiv više jer nikada do sada u zvaničnim utakmicama nije savladao Bijeljince. Izabranici Zorana Marića žele da se to desi upravo sada jer bi im tri boda mnogo značila u ovom trenutku. Premijerligaš iz kanjona Vrbasa povratnik je u društvo najboljih, a kako imaju i određenih kadrovskih problema, priznaju da Radnik u ovoj utakmici ima nešto više šansi.

- Statistika nije na našoj strani i to je ono što nije dobro. Nije sporno ni to da je Radnik u ovom momentu za nijansu bolji, ali ipak nije toliko bolji da ih mi u jednoj utakmici ne možemo da savladamo. Bodovi su veoma važni i za nas i za njih, pa se nadam da će utakmica, u tom pogledu, biti borbena i kvalitetna. Igramo na svom terenu, naša prednost može da bude i ta veštačka podloga, a u krajnjoj liniji, mi sebi ne smemo da dozvolimo luksuz gubitka bodova na svom terenu, bar ne od ekipa sa kojima ćemo se boriti za mesto u sredini tabele - istakao je Marić.

Poznato je da on baš nema “dugu” klupu, pa je svaki izostanak dodatni problem.

- Nastup napadača Stefana Nikolića je pod velikim znakom pitanja i sigurno da je to veliki hendikep. Miladin Filipović je odradio samo jedan trening prethodne sedmice i verovatno će biti na klupi - dodao je Marić.

Sa druge strane, ekipa Radnika imala je u prva četiri kola izuzetno težak raspored pa im je meč protiv Krupe svojevrsno olakšanje. Iako priznaje da se u kanjonu Vrbasa niko nije naigrao, trener Slavko Petrović ističe kako bi im eventualni bodovi iz ovog meča bili veoma značajni.

- Imali smo četiri paklene utakmice i napokon smo dočekali rivala koji je otprilike na našem nivou. Učinićemo sve da dođemo do prve ovosezonske pobede. Tradicija je na našoj strani, ali sve tradicije, kako imaju svoj početak, tako imaju i kraj. Uostalom, i mi i oni smo uveliko promenili sastave u odnosu na neke prethodne duele, tako da ta tradicija i ne mora ništa da znači - poručio je Petrović.

Baš kao i njegov kolega i on ima određenih problema sa povredama ključnih igrača.

- Još uvek ne mogu da računam na Mahira Karića, a sada smo ostali i bez iskusnog štopera, Saše Novakovića. Međutim, to ne sme da nas demorališe i nastojaćemo da iz ovog susreta izađemo neporaženi, pa možda i sa punim plenom što bi nas dovelo do sredine tabele koja je u ovom trenutku naš cilj - zaključio je Petrović.

Premijer liga

1. Željezničar    4        4        0        0        9:1     12

2. Borac     4        3        0        1        10:2   9

3. Š. Brijeg        4        2        2        0        6:4     8

4. Sarajevo 3        2        1        0        5:2     7

5. Velež     4        2        1        1        6:5     7

6. Tuzla siti       4        2        0        2        6:4     6

7. Sloboda 4        1        1        2        4:5     4

8. Zrinjski 4        1        1        2        1:3     4

9. Radnik   4        0        3        1        2:4     3

10. Krupa   4        1        0        3        1:4     3

11. Mladost        4        0        1        3        4:16   1

12. Olimpik        3        0        0        3        1:4     0

 

U ostalim utakmicama petog kola sastaju se, subota: Široki Brijeg – Borac (18,55 časova), Zrinjski – Sloboda (21,05). Nedjelja: Tuzla siti – Olimpik (17), Sarajevo – Velež (19 časova). U petak su igrali Željezničar – Mladost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana