Košarkaš Igokee Sava Lešić: Igraćemo za Trifu

Milan Zubović
Košarkaš Igokee Sava Lešić: Igraćemo za Trifu

Laktaši - Sa polovičnim učinkom košarkaši Igokee vratili su se sa mini-turneje u Turskoj, gdje su pobijedili Bujukčekmeče, a potom izgubili od Karšijake.

U odsustvu trenera Aleksandra Trifunovića, koji se uspješno oporavlja od blažeg moždanog udara, ekipu su vodili njegovi pomoćnici Marko Barać i Žarko Milaković. Jedan od najboljih igrača iz prošle sezone Sava Lešić kaže da ekipa hvata ritam, te da će spremna dočekati prvo kolo ABA lige i susret sa Partizanom u Beogradu 5. oktobra.

- Dosta smo promenili tim u odnosu na prošlu sezonu i tražimo ritam da svih 12 igrača bude u funkciji, što ranije nije bio slučaj, tako da rezultat nije u prvom planu tokom ovih kontrolnih mečeva već da svi dobijemo ulogu i u što boljem ritmu dočekamo početak sezone. Za sada smo pogodili što se tiče kontrolnih utakmica i razigravanja igrača, pa ćemo biti spremni na početku sezonu - izjavio je Lešić.

Blaži moždani udar koji je imao trener poremetio je određene planove ekipe, a iskusni krilni centar, koji može igrati i na poziciji centra, nada se da će im se Trifunović uskoro priključiti.

- Koliko je meni poznato, stanje je sve bolje i nije ništa previše ozbiljno, mada se situacija i dalje pomno prati, a lekari će dati konačno mišljenje. Nadamo se da će se Trifa što pre oporaviti i pridružiti se ekipi, odnosno staviti u funkciju tima. Sve nas je to iznenadilo i potreslo jer smo uhvatili ritam, ali moramo da stisnemo redove i igramo za njega u narednom periodu, te pokažemo da su njegovi pomoćnici dobro odradili ostavljene zadatke. Moramo se držati zajedno i iz svega izaći još jači. Kukanja nema, već samo rad - naglasio je Lešić.

Posljednju provjeru Igokea će imati u srijedu u Tuzli sa Slobodom.

- To je to što se tiče provera i biće to mala premijera pred početak ABA lige i gostovanje će nam poslužiti da vidimo sve ono što nas čeka iduće sezone, odnosno da osetimo atmosferu. Biće nam dosta teško jer nas čeka dupli program, koji ćemo igrati sredom i subotom. ABA liga nikada nije bila kvalitetnija, a sve ekipe u prvenstvu BiH želeće da nas pobede i davaće više od 100 odsto svojih realnih mogućnosti, što je sportski sasvim ispravno. Stoga moramo biti spremni da odgovorimo tim zahtevima i ne dozvolimo neka velika iznenađenja - rekao je Lešić.

 

Rikić u Splitu

Doskorašnji član Igokee Robert Rikić novi je igrač Splita.

Visok je 219 centimetara, igra na poziciji centra i tokom karijere nastupao je za Dubrovnik, Zagreb, Budućnost, Igokeu i Zrinjski. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana