KK Borac: Sa punim "Borikom" do pobjede protiv Širokog

Milan Zubović
KK Borac: Sa punim "Borikom" do pobjede protiv Širokog

BANjALUKA - Košarkaši Borca imaju veliku želju da sa perfektnim skorom uđu u Novu godinu, a sutra od 19 časova pred njima je veoma težak zadatak jer će ugostiti Široki u derbiju devetog kola Lige BiH.

Biće to susret jedine dvije neporažene ekipe koje su već igrale međusobno u Drugoj ABA ligi.

Banjalučani su slavili, ali trener Zoran Kašćelan i igrač Jan Rebec sada pozivaju na veliki oprez jer znaju da će to biti sasvim novi meč. 

Pozvali su publiku da u što većem broju ispuni dvoranu i da im vjetar u leđa te zajedno proslave još jedan trijumf. 

"Derbi sa Širokim dolazi kruna polusezone u kojoj smo imali dobrre rezultate u oba takmičenja, možda iznad očekivanja nego što smo se nadali kada smo počeli da radimo prije pet mjeseci i pri tom podmladili ekipu. Ova utakmica biće najveće iskušenje u Ligi BiH, a poslužiće i kao uvertira za turnir Druge ABA lige. Igrali smo sa Širokom, ali sada će to biti sasvim druga utakmica. Oni su napravili pormjene u ekipi pa će to biti veliki izazov za nas, ali vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu pred našom publikom koju pozivam da dođe u što većem broju" rekao je Kašćelan. 

Mladi stručnjak iz Crne Gore pred početak sezone naveo je da rezultati nisu u prvom planu već razvoj igrača. 

"Stav čelnika kluba i moj dolazak su u toj službi. Zadovljan sam napretkom mladih igrača koji je evidentan, a uz to su se poklopili rezultati pa je mnogo lakše raditi u dobroj atmosferi. Neke utakmice smo mogli da izgubimo, ali naš put nećemo mijenjati. Ako se ukaže prilika da napravimo iskorak, iskoristićemo je. Pritisak ne treningu je prisutan svakodneveno bez obzira na rezultat jer je mnogo vrijednije za Borac i Banjaluku da se igrači pripreme za seniorsku košarku. Puno je igrača koji nisu igrali seniorsku košarku, a tu mislim na ozbiljniji nivo u odnosu na mlađe kategorije. Trebamo biti strpljivi. Neki igrači reaguju brže, brže se adaptiraju na pritisak i intenzitet igre, neki sporije, ali to će biti filter" naglasio je Kašćelan. 

Najiskusniji igrač Jan Rebec igra prvu sezonu van rodne Slovenije i prvi put je nosilac igre, a klub i grad su mu se svijdeli na prvu. 

"Očekujem pravi derbi, tešku utakmica jer se radi o potpuno drugačijem timu nego je to bio na početku sezone. Promijenili su jedro ekipe, tu mislim na Lovru Bašića i Filipa  Kraljevića te novim plejmejkerom koji se bolje slaže sa ostatkom tima pa igraju bržu košarku, sa čvrstom odbranom što je njihov stil igre. Istim načinom trebamo odgovoriti da bismo dobili ovaj meč" istakao je Rebec. 

Ostali mečevi

U ostalim mečevima devetog kola sastaju se, petak: Budućnost - Spars (16.30), Bosna Rojal - Posušje (17), Slavija - Promo (18), Zrinjski - Mladost (18), Leotar - Sloboda (19). 

Prvih 100 kupaca ulaznica za utakmicu Borac -Široki dobiće gratis ulaznicu za meč Druge ABA lige protiv Zlatibora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana