Ilić oblači dres Zvezde

Dejan Marić
Ilić oblači dres Zvezde

LAKTAŠI - Košarkaš Igokee m:tel Dalibor Ilić ovog ljeta će promijeniti sredinu i pojačati redove Crvene zvezde. “Glas Srpske” saznaje da je jadranski šampion najkonkretniji i najizdašniji i da je pitanje dana kada će dogovor biti finalizovan i ozvaničen.

 

Po svemu što je prikazao u sezoni za nama, Ilić je uistinu zaslužio novi iskorak u karijeri. On neće biti mali jer će od jeseni, pored dobro poznatih jadranskih bitaka, biti i one u evropskoj eliti, Evroligi.

Višegrađanin igra košarku života, podatak da je u prethodnoj kampanji u više navrata prebacivao magični broj od 40 indeksnih poena jasno oslikava njegov napredak. Dominantan je u skoku, procenti šuta mu takođe rastu, može da pokrije i “četvorku” i “peticu”, tako da je izrastao u kvalitetnog “ol raund” igrača kojeg bi svaki trener poželio u timu.

Dalibor je sjajnim igrama na sebe skrenuo pažnju više timova, pa i ne čudi što je na adresu njegovog menadžera Miška Ražnatovića stiglo više ponuda. Ipak, ona Zvezdina se ne odbija.

- Ugovor još nije potpisan, ali vjerujem da će biti uskoro. Kad god se javi neki klub sa ponudom, Zvezda reaguje i ponudi više. Dalibor ne bi imao ništa protiv da pređe među “crveno-bijele”. Štaviše, raduje se novom izazovu i premijernom nastupu u Evroligi - rekao nam je izvor blizak reprezentativcu Srbije.

Ilića (22) “igosi” su doveli još 2015. iz Višegrada. Prvu sezonu se kalio u mladom timu, a već sa 16 godina su ga gurnuli u vatru. Korak po korak, Dalibor je stasavao, na tom putu se prvo izborio za status člana mlade reprezentacije Srbije, zatim je obukao i seniorski dres “orlova”, čime je ispunio vlastiti san. Na domaćoj sceni je dominirao, osvojio osam trofeja sa Aleksandrovčanima, izrastao u lidera ekipe, igrao i dva plej-ofa Jadrana... Sada je vrijeme za rastanak.

Ilić je imao priliku da radi sa mnogim stručnjacima, međutim, zenit je dostigao pod dirigentskom palicom Dragana Bajića. Dobro poznati sistem kontinuiteta sa osloncem na domaće igrače, odgovornost i disciplina savršeno su odgovarali mladom košarkašu. Sada će sve to imati i kod Dejana Radonjića, koji je dao zeleno svjetlo za njegov angažman.

Rastanak

Da se rastanak Ilića i Igokee m:tel primakao, nedavno je za “Glas” potvrdio i šef stručnog štaba Dragan Bajić.

- Dalibor je projekat kluba. Ja sam mu kao trener u posljednje dvije sezone ukazao maksimalno povjerenje i on ga je opravdao. Igrao je fenomenalno i mislim da je došlo vrijeme da napravi sljedeći korak. Mi finansijski teško možemo da ga zadržimo. Ako ode, nećemo biti srećni jer ostajemo bez bitnog aduta. Međutim, bićemo i ponosni na vrijeme koje je proveo ovdje i na njegov razvoj - rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana