Gačani uživali u danu fizičke aktivnosti

Miloš Vasiljević
Foto: GS

GACKO - U sklopu evropske sedmice sporta juče se širom Republike Srpske i BiH obilježio "Be Active Day".

Riječ je o projektu koji ima za cilj da na jedan dan podstakne što veći broj ljudi da budu aktivni, ili se bave nekim sportom kroz različite događaje i aktivnosti tog dana.
Javna ustanova "Kulturno sportski centar '' Gacko i Univerzalna škola sporta, "Spartakus" pozvali su sve zainteresovane građane da se pridruže zajedničkom besplatnom treningu kako bi podržali ovaj dan koji je obilježen i u ostalim gradovima širom BiH i Evrope.

I bilo je itekako uspješno.
Koordinator za sport u KSC Gacko Milan Gutović kaže za "Glas Srpske" da je "Be Active Day" projekat koji se organizuje i realizuje u organizaciji BTC Fitnesa iz Sarajeva i uz podršku i koordinaciju krovnog tijela za fitnes sektor u EU, organizacijom EuropeActive.

-Cilj je bio da ukažemo na značaj i važnost psihičkog i fizičkog zdravlja svakog pojedinca bez obzira na pol i uzrast - dodao je Gutović dodavši da je prijatno iznenađen odzivom.


Univerzalna škola sporta i korektivne gimnastike " Spartakus" posljednjih godinu dana koliko postoji, postali su važan faktor kada je zdrav način života u ovom malom hercegovačkom gradiću u pitanju.
Trener u ovoj školi sporta Nada Jovović ističe za "Glas" da su se pridružili obilježavanju, prevashodno shvativši koliko je fizička aktivnost važna, te vjeruje da ovakvi treninzi dobar putokaz da su treninzi važan segment svakoga od nas.
- U cilju jačanja, očuvanja, važnosti fizičke aktivnostu,  "Spartakus" je u saradnji sa KSC Gacko i "BTC" Sarajevo organizovao  dan fizičke aktivnosti. Zajedničkom željom, sa ciljem da djeci i omladini ukažemo na značaj fizičke  aktivnosti odradili smo fitnes trening koji je bio otvoren za sve uzrasne kategorije - dodala je Jovovićeva.

Kroz zabavu, marljivo vježbanje i muziku jednako su uživali svi. 
- Fizičkim aktivnostima jačamo mentalno zdravlje i brinemo o sebi na najbolji mogući način Od malih nogu se postavljaju temelji, a mi vjerujemo da su naši temelji čvrsti - istakla je Jovovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana