Edin Atić jedan od junaka pobjede Igokee nad Borcem u ABA ligi: Presudili skok, agresivnost i timski duh

Milan Zubović
Edin Atić jedan od junaka pobjede Igokee nad Borcem u ABA ligi: Presudili skok, agresivnost i timski duh

LAKTAŠI - Sjajna blokada Edina Atića u posljednjoj sekundi utakmice donijela je pobjedu Igokei nad Borcem (73:71), u devetom kolu ABA lige.

Iako je taj potez obilježio utakmicu Atić skromno govori da je pobjeda ostvarena timski te da su svi dali svoj maksimum u izuzetno teškoj utakmici protiv debitanta u regionalnom takmičenju.

- Dobro smo se namučili da dođemo do pobjede, jer nismo bili u ritmu zbog činjenice da smo u novembru odigrali smo dvije utakmice. Uz to, tokom kvalifikacija četiri igrača bila su odsutna pa ostatak nije mogao da trenira pet na pet da bismo potom imali samo tri-četiri dana da se spremimo za Borac. Bilo je zaista teško protiv žilave ekipe iz Čačka koja se nije predavala nijednog momenta, ali na kraju smo se izvukli. Presudila je naša agresivnost u odbrani, dobar skok i timski duh. Moju blokadu će spominjati kao ključnu, ali je ne vidim kao takvu jer je svaki dobar potez tokom utakmice bio ključan - istakao je Atić.

Utakmica sa Borcem bila je prva od osam koje ih očekuje tokom decembra, a prvi naredni ispit je već u srijedu protiv FMP-a u Laktašima.

- Čeka nas NBA ritam igranja utakmica, ali svi se radujemo tome. Teško nam je bilo kada smo samo trenirali i nismo igrali mečeve, tako da nas ovo raduje i spremni ćemo dočekati naredna iskušenja. Prva utakmica je bila najteža jer smo dugo pauzirali, ali vjerujem da ćemo brzo ući u pravi ritam jer se odlično poznajemo, znamo kako igramo i dišemo pošto smo već pet mjeseci zajedno. Imamo dovoljno veliki roster da izdržimo sve što nas očekuje. Malo nas je poremetila povreda Dalibora Ilića koji je bitan član ekipe i vjerujem da će se što prije oporaviti - rekao je Atić.

Bila je ovo peta pobjeda Igokee u ABA ligi ove sezone gdje ima još dva poraza, ali i dvije odgođene utakmice.

- Sezona je za sada odlična, imamo finu ekipu koja može mnogo toga da napravi i na nama je da nastavimo tako. Pet pobjeda u sedam utakmica ABA lige je odličan rezultat, imamo trijumf i poraz u Ligi šampiona gdje nas čekaju dvije utakmice sa Hapoelom na našem terenu. Ukoliko bismo dobili oba meča, osigurali bismo prolazak dalje što bi bio posebno dobar uspjeh - naglasio je Atić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana