Dragan Bajić upisao 300. utakmicu na klupi Aleksandrovčana: Sinonim za Igokeu

Milan Zubović
Dragan Bajić upisao 300. utakmicu na klupi Aleksandrovčana: Sinonim za Igokeu

LAKTAŠI - Rijetki su treneri na ovim prostorima koji se mogu pohvaliti uspjehom koji je ostvario Dragan Bajić.

Utakmicu 24. kola ABA lige kormilar Igokee dugo će pamtiti jer je po 300. put vodio ekipu na zvaničnom susretu, čime je apsolutni rekorder tima iz Aleksandrovca. Nekadašnji igrač ovog kluba provodi svoj peti mandat na klupi, u kojem bilježi istorijske rezultate. Odavno je postao sinonim za klub, čiji su najveći uspjesi povezani upravo sa njegovim imenom. S njim je 2013. bio prvi u ligaškom dijelu takmičenja i izborio nastup na Fajnal foru ABA lige, zatim se nekoliko puta vraćao kao vatrogasac i spasavao ekipu od selidbe u niži rang, dok ove sezone ima šansu da sve to nadmaši. Igokea je lider jadranskog karavana, a u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona probila se među 16 najboljih timova.

- Malo je čudan osjećaj, ali jako pozitivan jer sam tek dan prije utakmice saznao da ću po 300. put sjediti na klupi mog kluba. Hvala igračima i klubu koji su se sjetili toga, hvala im na poklonu, ali i odličnoj sezoni u kojoj još nismo rekli posljednju riječ - kazao je Bajić.

Zavjesu na debitantski nastup u elitnom FIBA takmičenju spustiće večeras od 20.30 časova na svom terenu. Protivnik u šestom kolu grupe J je VEF Riga, koju su već dobili u gostima. Aleksandrovčani će juriti treću pobjedu, koja im neće biti dovoljna za prolazak u četvrtfinale jer su iz njene grupe to već izborili Tenerife i San Pablo Burgos, čime su opravdali uloge favorita.

- Nemamo vremena ni za pripremu, ni za odmor, jer nas čeka utakmica sa Rigom koja nema takmičarskog značaja, ali je jako bitna. Želimo pobjedom da završimo nastup u Ligi šampiona. Brinu me povrijeđeni igrači. Džeki Karmajkl, Milan Vulić i Stefan Fundić nisu trebali igrati protiv Cibone, ali su tražili da nastupe. Stefan Pot neće biti ni protiv Rige, a veliko je pitanje sa kojim sastavom ćemo izaći na parket, s obzirom na to da pomenuta trojica i dalje imaju određenih problema. Riga nam je dobro poznata, dobili smo ih u prvoj utakmici, te sa velikom odgovornošću u odbrani i napadu možemo još jednom da slavimo. Bila bi velika stvar da sa tri pobjede završimo takmičenje - istakao je Bajić.

Trijumf protiv Cibone bio je 19. u ABA ligi, a Igokea je prva stigla do tog broja trijumfa. Ipak, to joj ništa ne garantuje, jer  do plej-ofa ima još mnogo izazova - okršaji sa direktnim rivalima Crvenom zvezdom, Budućnosti i Mornarom. Pet ekipa ravnopravno pretenduje na četiri pozicije, a Cedevita Olimpija je u najlošijoj poziciji, jer ima da odigra šest mečeva do kraja. Trijumf nad Zagrepčanima iskovan je veoma teško jer se osjetio veliki umor kod domaćih igrača, iscrpljenih sa dva duga putovanja u Španiju.

- Bilo je jako teško. Cibona sa ovim timom ne zaslužuje ovo mjesto na tabeli. Na njihovu mladost, trčanje i skok morali smo da odgovorimo na najbolji mogući način i uspjeli smo u tome, a bili smo stvarno mnogo umorni. Tokom 15 dana nismo bili kod kuće i trenirali na našem parketu, tako da je ova pobjeda još veća, a treba imati na umu da trpimo pritisak koji smo sami sebi nametnuli dobrim rezultatima. Njega ne možemo izbjeći i, šta je, tu je, moramo se boriti do kraja. Prvi smo na tabeli, što je veliki uspjeh za mene, tim, stručni štab i klub. U naredne tri utakmice moramo da izvučemo maksimum i ako izborimo plej-of, biće to ogroman uspjeh jer znamo da je mnogo drugih klubova uložilo veliki novac i postavilo visoke ambicije pred sebe - istakao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana