Dragan Bajić, trener košarkaša Igokee: Odgađanje ABA lige dobro nam došlo

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener košarkaša Igokee: Odgađanje ABA lige dobro nam došlo

LAKTAŠI - Pripreme za novu sezonu košarkaši Igokee započeće u ponedjeljak, a tokom vikenda biće obavljena testiranja na virus koronu.

Trener Dragan Bajić imaće na raspolaganju sve domaće igrače dok će kasniti samo dvojica, ali neće trpjeti sankcije jer je već sve ranije dogovoreno sa upravom. Od prošle sezone ostali su Dalibor Ilić, Darko Talić, Srđan Kočić i Đorđe Gagić kojima će biti priključeni juniori Kosta Kondić i Stefan Simanić. Od pojačanja stižu Marko Jošilo, Edin Atić, Stefan Fundić i Džeki Karmajkl.

- Prije nego krenemo sa radom obavićemo testiranje na virus korona prema zvaničnim protokolima nadležnih institucija. Nadam se da će svi biti zdravi pa ćemo sa treninzima krenuti u ponedjeljak. Kasniće Antabija Voler koji je trenutno na ljetovanju pa stiže 1. avgusta dok Entoni Klemons nije uradio test na koronu zbog izlaska iz države što će obaviti ovih dana i stiže u srijedu - istakao je Bajić.

Pomjeranje starta ABA lige za dvije sedmice donijelo je određene probleme klubovima koji će prolongirati početak priprema dok to nije slučaj sa Igokeom.

- Odgađanje početka nama je dobro došlo jer smo po prvom planu imali pretrpan raspored i ubitačan ritam. Imamo dvije utakmice kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona protiv Kluža 15. i 18. septembra te vjerujem da ćemo proći dalje, a onda nas čeka drugi krug 22. i 25. septembra. U tom periodu je trebalo da krene i ABA liga pa nisam siguran kako bismo uopšte stigli da to odigramo bez nekog odgađanja - dodao je Bajić.

Ipak suočiće se sa određenim problemima i poručio da će preduzeti sve neophodne mjere zaštite zdravlja svih aktera utakmice.

- Bez obzira na kasniji početak krenućemo sa radom jer smo dugo vremena bili van dvorane i imamo dosta novih igrača koji treba da se uklope. Probleme će nam predstavljati protivnici za kontrolne mečeve jer će ostale ekipe krenuti kasnije pa nećemo biti na istom nivou te ćemo se malo mučiti da nađemo adekvatnog rivala. Situacija sa koronom drugačija je nego sa nekim prethodnim virusam gripa. Ranije, kada je neki igrač imao temperaturu odmah je bio izolovan od ostatka ekipe tako da već znamo šta nam je činiti ukoliko se neko, ne daj bože inficira - naglasio je Bajić.

Pojačanja

Tokom ljeta angažovano je šest pojačanja, ali time nije zatvoren roster.

- U potrazi samo za još dva košarkaša koji pokrivaju poziciju beka i plejmejkera kao i krilnog centra. Ne žurimo, vremena ima mada je manjak kvalitetnih domaćih igrača - rekao je Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana