Dobojska Sloga ima ambiciozne planove u narednom periodu: Žele u Premijer ligu za tri sezone

Darko Pašagić
Dobojska Sloga ima ambiciozne planove u narednom periodu: Žele u Premijer ligu za tri sezone

DOBOJ - Ako je suditi po prvim danima prelaznog roka, ali i po vijestima koje stižu sa stadiona "Luke" prvoligaš Sloga u narednoj sezoni biće jedan od najozbiljnijih kandidata za najviši plasman.

 

To nam je potvrdio i šef stručnog štaba Dobojlija Zoran Ćurguz, koji je poslije odlaska iz Željezničar Sport tima preuzeo klupu Sloge.

- Naš cilj je da u naredne tri sezone postanemo premijerligaši, a da li će to možda biti u prvoj, drugoj ili trećoj ostaje da se vidi. Najvažnije je da imamo podršku nadležnih institucija, jer nam je na taj način posao znatno olakšan. I ranijih sezona grad Doboj je nesebično pomagao Slogu, ali jednostavno organizacija u klubu nije bila na najvišem nivou i rezultati su izostali. Sada je drugačija priča, a uz jačanje ekipe tu su i brojni infrastrukturni radovi. Već imamo postavljen teren sa vještačkom travom, semafor na glavnom terenu, a planirano je natkrivanje tribine, postavljanje stolica. Uskoro bi trebalo da se počne i sa realizacijom projekta "reflektori" - naglasio je Ćurguz.

Da imaju stvarno ozbiljne namjere svjedoči i činjenica da je već predstavljeno osam novajlija. To su golmani: Danilo Đulčić, koji je došao iz Novog Pazara i Vanja Knežević (Ljubić), odbrambeni igrači Ostoja Šaula, Franko Dadić (Željezničar Sport tim) i Faris Mujkić (Sloboda, Tuzla), te vezni fudbaler Aleksandar Milaković (Zvijezda Gradačac), Rado Radić (Alfa Modriča) i Goran Šujić (Zvijezda 09).

- Na pripremama koje smo počeli 25. juna sa nama su još tri fudbalera, koja igraju u napadu i oni bi trebalo da postanu naši članovi u narednim danima. Iz prošle sezone je sa nama osam fudbalera, a ekipi će biti priključeno i šest juniora. To bi otprilike bila ekipa Sloge za narednu sezonu, a vidi se da u njoj preovladavaju igrači zaštićenog godišta, što je pravi zalog za budućnost - nastavio je Ćurguz.

Planirano je da se u pripremnom periodu odigra sedam utakmica.

- Prva je već u subotu kada ćemo igrati protiv Željezničar Sport tima u Banjaluci od 18 časova. Tri dana kasnije sastajemo se sa Radnikom iz Bijeljine, a 10. jula je susret sa Slobodom u Tuzli, koji će njima biti generalna provjera. Potom su na redu dueli sa VIS Sim Bauom 14. jula, Bratstvom iz Gračanice (24. jul), Borcem iz Jelaha (30. jula) i generalna provjera, 7. avgusta protiv Željezničar Sport tima u Doboju - dodao je Ćurguz.

Juniori

Juniori Sloge ove sezone bili su na korak od plasmana u omladinsku Premijer ligu, ali su zaustavljeni na posljednjoj stepenici poslije poraza od bijeljinskog Radnika (0:5).

- Malo je nelogično da je Liga završena krajem maja, a da je baraž počeo skoro mjesec kasnije i onda su ti momci morali da odigraju tri utakmice u sedam dana. Igrali su dobro do 55. minuta imali neriješen rezultat i poništen im je regularan pogodak, ali su onda ostali bez snage. Osnovni cilj u narednoj sezoni biće nam da juniori obezbijede plasman u omladinsku Premijer ligu - istakao je Ćurguz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana