Danilo Šipovac, najveće pojačanje Leotara, za “Glas Srpske”: Srećan sam zbog povratka u Trebinje

Dejan Kondić
Danilo Šipovac, najveće pojačanje Leotara, za “Glas Srpske”: Srećan sam zbog povratka u Trebinje

TREBINjE - Najveće pojačanje Leotara u zimskom prelaznom roku je krilni fudbaler Danilo Šipovac. Povratnik u redove Trebinjaca oporavio se od povrede aduktora koja ga je mučila i spreman je da se stavi u službu novog-starog kluba.

Nakon godinu i po fudbaler pod ugovorom sa Zrinjskim na “Police” je stigao kao pozajmljen igrač aktuelnog šampiona BiH. Brzonogi dribler nastupao je za Leotar u sezoni 2020/2021, kada je na 29 prvenstvenih utakmica postigao 12 golova, a sa klubom iz Hercegovine osvojio je i Kup Republike Srpske. Šipovac za “Glas Srpske” ističe da poznaje metode trenera Leotara Marka Maksimovića, sa kojim je radio u mlađim kategorijama Borca i spreman je da pruži maksimum u borbi “plavo-bijelih” za opstanak.

- U prvom mandatu sam bio godinu u Trebinju i bilo mi je super. Srećan sam što sam se vratio. Ambicije kluba su mi na prvom mjestu, a tek onda moje lične. Želim da igram što više, da dajem golove i da dam svoj puni doprinos ekipi. Znam kakav je Marko trener i kakav je njegov princip rada. Premijer liga nikad nije bila zanimljivija. Četiri boda smo od petog mjesta, isto toliko nas dijeli i od mjesta koje vodi u niži rang, tako da je pred nama jedno zanimljivo proljeće, nadam se sa povoljnim ishodom po Leotar - optimista je Šipovac.

Ekipa Leotara priprema se u Trebinju. Naredne sedmice “plavo-bijeli” putuju u Metkoviće na drugi dio priprema.

- Tamo ćemo biti desetak dana, igrati četiri pripremne utakmice, nakon toga vraćamo se u Trebinje gdje ćemo čekati nastavak šampionata - rekao je Šipovac.

Mladi fudbaler minulu polusezonu bio je u slovenačkom Kopru. Pucanje aduktora spriječilo ga je da pokaže zašto je svojevremeno bio jedan od najtraženijih igrača u BiH.

- Taman sam se uklopio u ekipu, međutim, omela me povreda. Trebao sam početi utakmicu protiv Maribora i spletom okolnosti sam se povrijedio. Nisam se dovoljno oporavio, pa sam obnovio povredu, tako da u Sloveniji nisam imao sreće. Sada sam fit i nadam se da sam sreću sačuvao sada za nastupe u dresu Leotara - zaključio je Šipovac.

Zrinjski favorit

Danilo Šipovac sa Zrinjskim ima ugovor na još godinu i po. Vjeruje da je tim iz Mostara najveći favorit za titulu.

- Bio sam dio ekipe koja je osvojila titulu. Mislim da će moji nekadašnji saigrači je i odbraniti, bez obzira što je otišao trener Sergej Jakirović. Imam stvarno prelijepe uspomene na taj period proveden među “plemićima”. Zrinjski je vrhunski organizovan klub, ne samo u granicama BiH, već možda i malo šire - rekao je Šipovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana