Borac plaća kiks Saveza

Siniša Kotaraš
Borac plaća kiks Saveza

Banjaluka - Loše vijesti stigle su treneru rukometaša Borac m:tela Mirku Mikiću, koji neće moći da računa na četiri ovoljetna pojačanja ni u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za EHF kup protiv Olimpijakosa.

Pred Banjalučanima je težak zadatak da u subotu od 20 časova pokušaju da nadoknade devet golova zaostatka (21:30), što će bez Vukašina Rakocije, Nemanje Vučićevića, Giljerma de Souze i Nikole Jeremića biti gotovo nemoguća misija.

- Nažalost, prema pravilima EHF, samo oni igrači koji su bili prijavljeni za prvu utakmicu mogu da nastupe i u revanšu. Njih četvorica nisu imala pravo nastupa u Atini pa neće moći da zaigraju ni u “Boriku” i to je sada savršeno jasno - kategoričan je direktor Borac m:tela Vladimir Branković.

Prema njegovim riječima, Borac je uradio sve što je trebalo, ali su zbog sporosti administracije ostali bez licenci.

- Zbog zakasnjelih sertifikata, tačnije zbog sporosti administracije Rukometnog saveza BiH i EHF, bili smo onemogućeni da nastupimo u najjačem sastavu. Uradili smo sve što je trebalo. Na vrijeme započeli proceduru i u vremenski propisanom roku izvršili uplatu predviđenog iznosa za dobijanje licenci, a prema instrukcijama RS BiH. Za sve ove tvrdnje posjedujemo materijalne dokaze o pravoremenosti izvršenih aktivnosti - tvrdi Branković.

Sve ovo dovelo je Banjalučane u nezavidan položaj, jer su bez vlastite krivice kažnjeni, a pretrpjeće i poveću štetu.

- Borac ne snosi ni najmanji dio krivice ali nam je, zauzvrat, nanesena nenadoknadiva šteta, jer smo lišeni pomoći četiri igrača na kojima smo gradili igru. Sada je doveden u pitanje i prolazak u drugo kolo, ali igrači i stručni štab, kao i uprava, vjeruju da će nadoknaditi taj veliki zaostatak - dodao je Branković.

Najteže je treneru Mikiću koji je protekli mjesec pripremao ekipu u kojoj su ova četvorica imala zavidnu ulogu.

- Tako je kako je, ne možemo ništa protiv jačeg od sebe. Međutim, ako ima išta dobro u svemu tome, to je da će naša djeca dobiti priliku da osjete šta znači zaigrati na jednoj evropskoj utakmici, nadam se pred punim tribinama. Nažalost, šanse su nam sada mnogo manje, ali ih još imamo. Sport je to i sve je moguće. Daćemo sve od sebe da bar zabilježimo pobjedu i pokažemo da ova ekipa ima perspektivu - istakao je Mikić.
 

Povratak Miljkovića

Prije dva dana ekipi Borca se pridružio i Stefan Miljković, koji je još u fazi oporavka.

- On još radi po posebnom programu nakon komplikovane operacije ramena. Raduje me da njegov oporavak teče po planu, a prema trenutnim procjenama za nekih mjesec i po bi mogao i da zauzme svoje mjesto u timu - potvrdio je Mikić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana