Bogoljub Zeljković, potpredsjednik Borca: Stvaramo ekipu za velika djela

Darko Pašagić
Bogoljub Zeljković, potpredsjednik Borca: Stvaramo ekipu za velika djela

BANjALUKA - Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković vjeruje da će "crveno-plavi" u narednoj sezoni uspjeti da po treći put osvoje titulu prvaka BiH i da će poslije dvije godine Banjalučani ponovo igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Velikan iz Platonove prvi put je šampion BiH postao 2011. godine, a onda se na novu titulu čekalo cijelu deceniju. Siguran je da sada neće biti tako, jer je Borac sa novim trenerom Nenadom Lalatovićem i saradnicima znatno osvježio tim. Temperamentni stručnjak imaće delikatan posao da osam novajlija uklopi u sistem za kratak period, a ako sve uspije, sigurno će Borac biti jedan od pretendenata na sam vrh.

- Želja nam je da u narednoj sezoni vratimo titulu na Gradski stadion, da napadnemo duplu krunu, ali i da na međunarodnoj sceni napravimo iskorak. Mogu da kažem da nas je i sreća pogledala prilikom žrijeba. Prvo B36 Toršavn sa Farskih ostrva, a ako prođemo, igramo sa boljim iz duela Fola Eš (Luksemburg) - Tre Fiori (Andora). Realno ekipe po mjeri, ali moramo biti i te kako oprezni - naglasio je Zeljković.

Evropsku premijeru za narednu sezonu Borac će imati 7. jula na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči.

- Nažalost, goste sa Farskih ostrva nećemo moći ugostiti na Gradskom stadionu, jer neće biti završeno postavljanje trave, a ako prođemo prvo kolo, slična situacija biće i u drugom. Prema sadašnjim prognozama, nova travnata podloga biće upotrebljiva tek početkom avgusta, što znači da bismo na Gradskom stadionu evropsku utakmicu mogli gledati tek ako preskočimo prva dva rivala - nastavio je Zeljković i potvrdio da će Borac domaće utakmice u prvenstvu igrati na stadionu "Mlakve" u Novom Gradu.

U odnosu na prošlu sezonu, ekipa Borca je dosta promijenjena. Crveno-plavi dres već je obuklo osam igrača, od kojih je ranije samo jedan bio član banjalučkog kluba. Vratio se Goran Zakarić, a novi članovi postali su Benjamin Tatar, Momčilo Mrkaić, Milan Spremo, Nikola Andrić, Marko Gajić, Nedeljko Piščević i Darko Lazić. Posljednjih dana se spekuliše da bi na Gradski stadion mogao da se vrati Stojan Vranješ, ali i da dođe doskorašnji fudbaler Sarajeva Darko Bodul.

- Sa Vranješom i Bodulom nije niko razgovarao i oni nisu u našim planovima. Što se tiče novajlija, Zakarić, Tatar, Mrkaić i Spremo imaju pasoš BiH, dok su ostala četvorica stranci. Tako da uz Donalda Molsa sada imamo pet inostranih igrača, koliko ih može i biti u zapisniku. Još su u toku pregovori sa srpskim fudbalerom Nikolom Ninkovićem, ali su sve manje šanse da postane naš član - rekao je Zeljković.

Fudbaleri Borca u subotu su otputovali na pripreme u slovenačke Zreče, gdje će ostati 12 dana i odigrati četiri kontrolna meča. Prvi rival je novosadska Vojvodina, a ovaj duel igra se danas od 18 časova.

- Fudbaleri će u Sloveniji imati idealne uslove za rad, ali i adekvatne rivale.  Narednih dana, u dogovoru sa šefom stručnog štaba Lalatovićem, vidjećemo da li ćemo tražiti još neko pojačanje, ali vjerujem da i ova ekipa može ostvariti sve ono što smo planirali u narednoj sezoni - dodao je Zeljković.

Juniori

Pred juniorima Borca, koji su bili šampioni u Omladinskoj premijer ligi BiH, veliki je ispit - nastup u kvalifikacijama za Omladinsku ligu šampiona. Ko će biti protivnik Banjalučana u prvom kolu biće poznato 25. avgusta, kada će se obaviti žrijeb. Prvi mečevi se igraju 6. i 7. septembra, a revanši su sedam dana kasnije.

- Ponosni smo na uspjeh naših juniora, koji su donijeli titulu na Gradski stadion. Očekujemo da se i na evropskoj sceni prikažu u pravom svjetlu, ali i da dosta igrača iz ove ekipe narednih godina bude okosnica prvog tima - naglasio je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana