Benjamin Tatar i Nedeljko Piščević za “Glas Srpske”: Prvenci najava uspješne sezone

Darko Pašagić
Benjamin Tatar i Nedeljko Piščević za “Glas Srpske”: Prvenci najava uspješne sezone

BANjALUKA - Novajlije u dresu Borca Benjamin Tatar i Nedeljko Piščević u prvoj zvaničnoj utakmici za novi klub postigli su golove i tako ispunili želju saigraču Aleksandru Vojnoviću, koji je prije prvog susreta prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv B36 Toršavna priželjkivao pobjedu od 2:0.

Svi u “crveno-plavom” taboru, ali i navijači kluba iz Platonove, u ovaj susret su ušli sa dosta zebnje. Novi stručni štab, dosta novih igrača, prva zvanična utakmica, a sa druge strane neatraktivan rival, koji je ipak u punom takmičarskom ritmu. Međutim, ispostavilo se kao prilično neosnovano. Naime, harizmatični stručnjak Nenad Lalatović, sa svojim saradnicima, za 22 dana uspio je da uigra ekipu baš onoliko koliko je u ovom trenutku bilo dovoljno da dobiju Farane. Istina, nije baš sve izgledalo tečno, pojedinci nisu izgledali najsvježije na terenu, ali se ne smije zaboraviti da je sve to urađeno za samo tri sedmice rada i da će biti mnogo bolje kada uđu u ritam prvenstvenih mečeva.

- Prva zvanična utakmica je uvijek teška, pogotovo kada igrate protiv prilično nepoznatog rivala. Pred takve mečeve teško je sačuvati potreban mir i koncentraciju, ali smo nekako uspjeli i došli smo do veoma vrijedne pobjede - naglasio je strijelac prvog gola Tatar, koji je mrežu kluba iz Toršavna pogodio u 37. minutu i donio prednost Banjalučanima.

Prezadovoljan je što je debi obilježio golom i to ne bilo kakvim, jer je glavom uspio da lobuje golmana Matijasa Lamhaugea.

- Svakom fudbaleru mnogo znači kada postigne gol, a kada je to još na premijernom meču i u evropskom nastupu, onda to dobija na težini. Međutim, do pogotka nije bilo jednostavno doći. Golman je u velikoj gužvi kratko izboksovao loptu, koja se odbila od zemlje, a ja sam nekako uspio da stignem na vrijeme i glavom prebacim nekoliko igrača, ali i istrčalog Lamhaugea. Bio je to stvarno prelijep osjećaj - nastavio je Tatar.

Iako prednost od 2:0 ima veliku težinu, krilni napadač Banjalučana smatra da još ništa nije gotovo.

- Prednost jeste velika, ali moramo biti oprezni u revanšu. Tamo ćemo igrati u uslovima koji mnogo više odgovaraju domaćinu nego nama. Biće mnogo hladnije vrijeme, a podloga je vještačka. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti sačuvati mir i da ćemo uspjeti ostvariti rezultat koji će biti dovoljan za prolazak u narednu rundu takmičenja - rekao je Tatar.

Iako je Borac bio domaćin u Modriči, atmosfera na tribinama je bila odlična.

- Zahvalio bih svima koji su bili na stadionu, a pogotovo navijačima, koji su se sa tribina svojski trudili da nam pomognu. Smatram da smo im se odužili na najbolji način, pobjedom. Mogu da im obećam da će naše igre u nastavku sezone iz kola u kolo biti bolje, jer nam sigurno treba još vremena da se dobro upoznamo. A kada se to desi, nijedan zacrtani cilj nije neostvariv - dodao je Tatar.

Piščević je u 84. minutu potvrdio pobjedu Borca, a poslije toga došlo je do prave erupcije oduševljenja na klupi Banjalučana, ali i među navijačima na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči.

- Nisam mogao ni da sanjam bolji debi u crveno-plavom dresu. Aleksandar Subić je idealno centrirao, što se kaže “pogodio me u trepavicu” i mreža se zatresla. Jako važan gol ne samo za moje samopouzdanje, nego i za cijelu ekipu, ali i za mnogo mirniji revanš na Farskim ostrvima - naglasio je Piščević.

Istakao je da su se isplatili mnogobrojni centaršutevi na treninzima.

- Mnogo smo puta vežbali slične situacije i, eto, urodilo je plodom. Iako smo igrali u Modriči, to se nije baš puno osetilo, jer je atmosfera bila prava domaćinska, a navijači za “desetku”. Verujem da smo im se za početak odužili na pravi način, a siguran sam da će u nastavku sezone to biti daleko bolje - nastavio je Piščević.

Rekao je da nema mjesta opuštanju pred revanš, pogotovo što će ih u Toršavnu čekati znatno drugačiji uslovi.

- Temperatura i veštačka trava je sigurno nešto što će mnogo više pogodovati domaćinu nego nama. Međutim, verujem da ćemo se na to već posle uvodnih petnaestak minuta priviknuti. Zato bi bilo jako bitno da izdržimo taj početni pritisak domaćina, ako ga uopšte bude. Ubeđen sam da će oni ponovo igrati na duge lopte sa preskakanjem sredine terena i biće orijentisani na kontranapade - istakao je Piščević i dodao da će Borac biti pravi tek poslije četiri, pet zvaničnih utakmica, kada se ekipa još uigra i novajlije još bolje uklope.

Bliži San Marinu

Ukoliko Banjalučani opravdaju ulogu favorita i u revanšu i plasiraju se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, protivnik će im biti bolji iz duela Fola Eš (Luksemburg) - Tre Fiori (San Marino). Luksemburžani su u ovaj dvomeč ušli kao apsolutni favoriti, ali ih je autsajder iz Fjorentina savladao na njihovom terenu. Strijelac jedinog pogotka bio je španski internacionalac Nunjez Mastrojani, koji je pogodio u 85. minutu i svom timu donio veliku prednost pred revanš koji se igra na Apeninima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana