Banjalučani pregovaraju sa hrvatskim internacionalcem: Ljubičić blizu Gradskog stadiona

Darko Pašagić
Banjalučani pregovaraju sa hrvatskim internacionalcem: Ljubičić blizu Gradskog stadiona

BANjALUKA - Čelnici Borca su u završnim pregovorima sa iskusnim hrvatskim internacionalcem Marinom Ljubičićem, koji bi najkasnije do kraja ove sedmice trebalo da stigne u Banjaluku i potpiše ugovor sa “crveno-plavima”.

Iako su posljednjih dana spominjana imena Tomislava Tomića i Edina Rustemovića, iskusni fudbaler rođen u Metkoviću, koji je prije dva dana napunio 32 godine, dobio je prednost u odnosu na njih i trebalo bi da u narednoj sezoni bude zadnji vezni kluba sa Gradskog stadiona.

Ljubičić je igrao za mlađe kategorije Hajduka i za prvi ti­m Splićana, a potom je nastupao u Zadru, ukrajinskoj Tavriji, te mađarskom Puškašu. Posljednjih pet i po godina igrao je u Slovačkoj, prvo za Dunajsku Stredu, a posljednje dvije godine za Slovan iz Bratislave. Za to vrijeme sakupio je 60 nastupa za još aktuelnog šampiona Slovačke, od čega je 16 u evropskim klupskim takmičenjima. Na tim mečevima postigao je 11 golova i upisao devet asistencija. Jesenas je za tim iz Bratislave nastupao u svih šest susreta grupne faze Lige Evrope, a ugovor sa Slovanom ističe mu 30. juna, tako da će biti slobodan igrač na tržištu. Inače, Ljubičić je za mladu selekciju Hrvatske odigrao 14 utakmica.

Informaciju da je Ljubičić blizu dolaska u Borac niko od čelnika kluba nije htio da potvrdi, ali se posljednjih dana za ovog fudbalera vodi prava borba na fudbalskom tržištu BiH. Za njegove usluge silno su zainteresovani u još nekoliko premijerligaša BiH, a možda i najviše u Tuzla sitiju i onda je pomalo i razumljivo zašto sa Gradskog stadiona nema povratnih informacija vezanih za Ljubičića.

Ukoliko Ljubičić i zvanično postane član Borca, on će biti peti stranac na Gradskom stadionu. Mamodu Đalo ima pasoš SAD, a Marko Jovanović, Almedin Ziljkić i Srđan Vujaklija, koji treba da produži vjernost “crveno-plavima”, su državljani Srbije. Očekuje se da na sjednici Izvršnog odbora FS BiH 23. juna bude potvrđen prijedlog da od naredne sezone premijerligaši u svojim redovima mogu imati pet stranaca, tako da bi dolaskom Ljubičića Borac ispunio kvotu.

Iskusnog čuvara mreže Bojana Pavlovića, sa kojim je već postignut dogovor u dolasku u Borac, očekuju danas na Gradskom stadionu da potpiše ugovor, dok je ranije član Banjalučana uz već pomenutog Đaloa postao Dino Kalesić. Još traju pregovori sa Krupom o dolasku Jove Lukića, ali gotovo je izvjesno da će i on postati član Borca.

Rivali na Zlatiboru

Fudbaleri Borca dio priprema za narednu sezonu obaviće na Zlatiboru, gdje će biti od 8. do 22. jula. Već su dogovorena četiri susreta. Prvi meč igraće 11. jula protiv Radnika iz Surdulice, dok će im rival tri dana kasnije biti Inđija. Za 18. ju­l zakazan je duel sa Javorom iz Ivanjice, a dan kasnije meč sa Trepčom. Još se traži rival za 21. jul, jer je otpao susret sa Vojvodinom koja najvjerovatnije u to vrijeme neće ni biti na Zlatiboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana