Atletski kluba “Prnjavor”: U prošloj godini 142 medalje, Gajićeva i Grumić najuspješniji

Srna
Atletski kluba “Prnjavor”: U prošloj godini 142 medalje, Gajićeva i Grumić najuspješniji

PRNjAVOR - Takmičari Atletskog kluba /AK/ “Prnjavor” u prošloj godini osvojili su 142 medalje na prvenstvima, međunarodnim uličnim trkama, krosevima i atletskim mitinzima održanim u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i inostranstvu, a najbolji atletičari kluba su Jelena Gajić i Damjan Grumić.

Od 142 osvojene medalje 55 je zlatnih, 36 srebrnih i 51 bronzana.

Gajićeva je, nakon “Večeri atletike” koju je organizovao klub, rekla da je uspjeh u 2020. godini samo nastavak dobrih rezultata iz prethodne godine, a kao najveću podršku kod takmičenja i priprema tokom sezone navela je klub predvođen Željkom Petrovićem i trenerom Vladimirom Jakovljevićem za kojeg je rekla da je najzaslužniji za sve postignute rezultate.

Gajićeva je najavila da će u subotu, 20. februara, nastupiti na Balkanskom prvenstvu na kojem će pokušati ponovo oboriti rekord BiH i ispuniti normu za Evropsko prvenstvo.

Damjan Grumić večeras je potpisao profesionalni ugovor sa klubom što će, kako je rekao Srni, iziskivati još više rada u narednom periodu, a u planu je osvajanje medalje na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore.

Predsjednik kluba Željko Petrović kaže da je prezadovoljan postignutim rezultatima s obzirom na trenutne okolnosti zbog pandemije virusa korona i otkazivanje jednog broja takmičenja.

“U 2020. smo imali upola manje takmičenja nego ranijih godina, ali smo napravili ogroman napredak sa rezultatima. U prošloj godini smo osvojili 16 titula prvaka Republike Srpske i 10 titula prvaka BiH. Muška i ženska seniorska ekipa bile su prvaci u krosu u Srpskoj, a drugi i treći u BiH, u pojedinačnoj kategoriji dvoje naših cicibana su najbolji u Srpskoj i BiH, a seniorka Jelena Gajić je najbolja u BiH” , precizirao je Petrović.

On je naglasio da je Međunarodna ulična trka u Prnjavoru ove godine potvrdila status pet zlatnih zvjezdica za kvalitet.

“Nakon tri odgađanja održali smo trku u oktobru, uz vrhunsku organizaciju i pored otežanih uslova za rad, pri tome nismo dobili nijednu primjedbu iz Evropskog atletskog saveza zbog čega nam je potvrđen standard”, rekao je Petrović za Srnu.

Na “Večeri atletike” uručene su posebne nagrade za 21 najperspektivnijeg atletičara svih uzrasta i za 16 najboljih takmičara po kategorijama, dok su zahvalnice za dugogodišnju podršku razvoju kluba dobili Marko Jovičić i Branislav Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana