Amsal Delalić jedan od junaka uspjeha Borca u Kupu Republike Srpske: Pehar obaveza da budemo još bolji

Darko Dragičević
Amsal Delalić jedan od junaka uspjeha Borca u Kupu Republike Srpske: Pehar obaveza da budemo još bolji

BANjALUKA - Košarkaši Borca odbranili su trofej u Kupu Republike Srpske, a jedan od junaka uspjeha bio je Amsal Delalić.

Mladi košarkaš je u posljednjem periodu finalne utakmice protiv Budućnosti (71:65) pogodio dvije trojke. Posebno je značajna bila ona pri rezultatu 67:65 kada je i definitivno ugašena nada Budućnosti da mogu doći do trofeja.

- Drago nam je što smo osvojili Kup nakon veoma dramatične utakmice protiv Budućnosti. Trofej nam je donijela smirenost na kraju. Ovo je uspjeh kompletnog tima, a drago mi je zbog pogođene trojke. Nakon dobre akcije ostao sam sam i mislim da smo tada i definitivno slomili Budućnost. Najvažnije je da smo osvojili trofej i sad se spremamo za finalni turnir u Sarajevu - izjavio je Delalić.

U polufinalu Kupa Mirza Delibašić Borac će igrati protiv Igokee, a Delalić će imati priliku da se pokaže protiv tima čiji je i dalje zvanično član.

- Igokea je član ABA lige i svi znamo kvalitet koji ima, ali drago nam je što ćemo da igramo protiv njih. Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo odigrati što bolje u tom polufinalu. Sada ćemo prvo da se odmorimo, a onda kreću pripreme za finalni turnir - poručio je Delalić za “Glas Srpske”.

Borac je ove sezone u odličnoj formi. Osvojen je Kup Srpske, ekipa je na drugoj poziciji u Ligi BiH, dok je i veoma blizu plasmana na završni turnir Druge ABA lige. Osvajanje Kupa Srpske jeste kruna dosadašnjeg dijela sezone, ali mladići trenera Kašćelana ne misle da stanu.

- Pa sigurno da je Kup Srpske kruna dosadašnjeg dijela sezone, ali pred nama je još puno obaveza i sigurno je da moramo nastaviti da radimo. Neće nam ovaj trofej olakšati nastavak sezone, jer moramo da nastavimo s dobrim partijama i napretkom u igri. Sigurno je da rivali žele da nas skinu s ove pozicije - dodao je Delalić.

Najefikasniji u poraženom timu bio je iskusni Milivoje Božović.

- Borac i mi smo došli poslije veoma teške utakmice za vikend i vidjelo se da nema svježine ni kod nas ni kod njih. Generalno Borac i mi smo ekipe koje igraju na veliki broj poena, ali to nije bio slučaj u finalu, upravo zbog nedostatka svježine. Utakmicu smo izgubili u prvom dijelu kojeg smo loše odigrali. U drugom dijelu smo se vratili, poveli, ali smo u tom jurenju rezultata izgubili dosta energije koja nam je nedostajala u završnici - istakao je Božović.

Brat na brata

Polufinale košarkaškog Kupa BiH u Sarajevu (subota, 17 časova) donijeće i bratski okršaj. Naime, na suprotstavljenim stranama biće braća Dušan i Nikola Tanasković. Stariji Nikola je upravo nakon dobrih partija u Borcu izborio odlazak u Igokeu i nastup u ABA ligi a sad njegovim stopama ide i mlađi brat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana