Aleksandra Vojnovića ne brinu otrovne strelice federalnih medija: Neka pišu šta hoće, tako nas samo motivišu

Dejan Marić
Aleksandra Vojnovića ne brinu otrovne strelice federalnih medija: Neka pišu šta hoće, tako nas samo motivišu

BANjALUKA - Štoper Borca Aleksandar Vojnović tvrdi da su tri proljećne pobjede “crveno-plavih” čiste kao suza, te da konstantne otrovne strelice federalnih medija njega i saigrače samo motivišu da budu još bolji.

Banjalučani su ljetos ispili šampionski šampanjac, a potom jesenas “mamurali”. Stvari nisu išle onako kako su u Platonovoj planirali, trener Marko Maksimović je odstupio, užarenu klupu je naslijedio Nemanja Miljanović, koji je morao da se suoči sa mnogim promjenama igračkog kadra. Ekipu je prvo napustio Almedin Ziljkić, potom i kapiten Stojan Vranješ, što se odrazilo i na rezultate. Ove zime sidro su digli i Goran Zakarić, te Marko Jovanović.

Pa ipak, dovedena su adekvatna pojačanja, tim se konsolidovao, tokom priprema igrao dopadljiv fudbal, a ovog proljeća nanizao tri velika trijumfa. Na “Pecari” je savladan Široki Brijeg, na “Tušnju” je pao Tuzla siti, a na Gradskom stadionu oružje položio Velež.

Vojnović i društvo u velikom stilu su razoružali tri renomirana rivala. U 270 minuta igre nisu primili gol. Napravili su dodatni iskorak ka primarnom cilju i novom plasmanu u Evropu.

Uprkos tome, mnogi mediji iz FBiH svaki uspjeh Borca nipodaštavaju uz tvrdnje da je ostvaren uz jak sudijski vjetar u leđa. Ekipi to, tvrdi sjajni štoper, za sada ne smeta.

- Neka pišu šta hoće. To nam je samo motiv da budemo još bolji. Svjesni smo svojih kvaliteta, znamo koliko truda i znoja je uloženo na svakom treningu, u svakoj utakmici. Uostalom, sve to smo i pokazali na startu drugog dijela sezone. Svakog rivala smo nadigrali, dokazavši da smo bolji. Šta pojedinci pišu nas ne dotiče - izjavio je Vojnović za “Glas Srpske”.

Vjerovatno ni najveći optimisti u Platonovoj nisu mogli očekivati da će “crveno-plavi” u prvih 270 minuta proljećnog fudbala djelovati tako sigurno i dominantno. Naš sagovornik vjeruje da tim još dugo može ostati na istom kolosijeku.

- Ovo je start kakav smo samo mogli da poželimo. Dobro igramo, imamo odličnu energiju i sjajnu atmosferu. Samo da potraje. Sigurnim koracima idemo ka našem cilju. To je novi izlazak na međunarodnu scenu. Manje je bitno da li ćemo evropsku vizu ostvariti kroz prvenstvo ili Kup.

Igrač koji je u 21. kolu Premijer lige upisao 20 nastupa smatra da je kombinacija više faktora doprinijela posljednjim rezultatima. Stabilnost jeste jedan od njih.

- Imali smo slabiji start sezone nakon čega je uslijedila promjena na klupi. Dolaskom Miljanovića stvari su krenule nabolje. Sigurno da je i treneru bilo potrebno vrijeme da posloži svoj sistem i pronađe način da iz svakog od nas izvuče najbolje. Jesenas je vodio ekipu i imao uvid u naše mogućnosti. Sada je prošao cijele pripreme sa nama i to je veliki plus za sve - dodao je Vojnović, uz konstataciju da ostaje žal što je Borac ispustio dosta bodova na “malim” utakmicama.

Već pomenuti kvartet iznio je najveći teret šampionske avanture. Njihovim odlaskom ostala je velika praznina koju u kratkom intervalu nije bilo lako popuniti. Vrijeme je učinilo svoje, ali i zimske akvizicije poput Tonija Jovića, Gorana Brkića, Obrena Cvijanovića.

- Ne možete tek tako zamijeniti igrače koji su ostavili veliki trag u Borcu, napravili prevagu u šampionskoj trci i bili lideri na terenu i van njega. Ipak, ohrabruje činjenica da momci koji su došli kao pojačanja dokazuju kvalitet i opravdavaju povjerenje. Zajedno guramo u pravom smjeru - jasan je Novograđanin.

Po dolasku na Gradski stadion često je igrao na poziciji zadnjeg veznog. I na početku ove sezone odradio je nekoliko mečeva u srcu sredine terena. No, kako je prekomandovan u odbranu, stvari su krenule nabolje.

- Djelujem slobodnije na mjestu štopera. To je moja prirodna pozicija. Tu se bolje osjećam i vjerujem da mogu pružiti više - istakao je defanzivac koji je u aktuelnoj premijerligaškoj kampanji na terenu proveo 1.730 minuta.

Pod Vojnovićevom komandom odbrana Borca nije primila gol u tri proljećna ispita. Kako kaže, taj podatak imponuje i njemu i saigračima iz defanzivne linije, te golmanima.

- To je dobra stvar. Na nama je da nastavimo ovako i da u svakom meču pokušamo da sačuvamo mrežu. A u napadu će se naći već neko da postigne gol - zaključio je Vojnović.

Derbi za derbijem

Borac je ovog proljeća pobijedio Široki Brijeg, Tuzlu siti i Velež, ali vremena za predah nema. U subotu ga očekuje bitka sa Sarajevom, a zatim u srijedu revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv već pomenutih Tuzlaka.

- Derbi za derbijem. Raspored nije lagan, ali je dobro što smo odlično krenuli drugi dio sezone. Iskreno, nestrpljivi smo da istrčimo na “Koševo”. Na Sarajevo idemo punim plućima sa ciljem da pobijedimo. Mada, ni remi ne bi bio loš rezultat. Potom slijedi Kup. Trebalo bi da budemo pametni i oprezni. Imamo prednost, ali Tuzla siti je opasan rival - ocijenio je Vojnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana