Aleksandar Glišić vodeći strijelac Prve lige RS: Golovi su moja opsesija

Brane Radulović
Aleksandar Glišić vodeći strijelac Prve lige RS: Golovi su moja opsesija

Srbac - Dane zimskog fudbalskog raspusta napadač Tekstilca Aleksandar Glišić provodi u porodičnom ambijentu u rodnom Srpcu.

Uvijek je u veselom, sportskom društvu, zajedno sa fudbalerima mjesnog drugoligaša Sloge i ljubiteljima fudbala iz grada na desnoj obali rijeke Save. Prebiraju po sezoni u kojoj su oba Glišićeva kluba osvjetlali obraz u jesenjoj sezoni. Ekipa Sloge završila je na trećem mjestu u zapadnoj grupi Druge lige RS, a identičan plasman imao je i prvoligaš iz Dervente.

- Naravno, Sloga mi je u srcu, jer sam u rodnom mjestu počeo trenirati još kada sam imao šest godina. Bio sam uporan i željan napredovanja. S ove vremenske distance, trud nije bio uzaludan. Mnogi su mi govorili da sam svojim vrijednostima nadmašio drugoligašku ekipu. Proveo sam izvjesno vrijeme u redovima tadašnjeg prvoligaša Crvene zemlje, nakon čega sam stigao u Derventu - priča Glišić.

Od dolaska u Derventu konstantno napreduje, a minula polusezona najbolja mu je u karijeri. Ovih dana stižu mu čestitke drugara i poznanika. Javljaju se i oni koje popularni Glišo i  ne poznaje, svi sa željom da mu čestitaju zvanje prvog strijelca jesenjeg dijela u Prvoj ligi.

- Postigao sam devet golova. Bio bi učinak i bolji da nisam izostao sa četiri utakmice. Najdraža su mi dva pogotka protiv Krupe, u derbiju drugog kola, kada smo pobijedili sa 3:1. Golovi su moja opsesija. Niko od mene nije na svijetu srećniji kada zatresem protivničku mrežu. To je momenat i onaj slatki doživljaj za koji se živi - rekao je golgeter prvoligaškog karavana.

Iako ponude stižu sa svih strana, Glišić će bar do kraja sezone ostati u Derventi.

- Član sam izuzetno zdravog kolektiva i stvarno mi je lijepo. Mnogima sam zahvalan, a najviše treneru Bojanu Magazinu, koji je vjerovao u mene i kada mi nije išlo najbolje - rekao je Glišić, koji je imao i jednu epizodu u Švedskoj, ali se brzo vratio kući.

Rukomet

Porodica Glišić ima sportske gene, jer je Aleksandrova sestra Isidora takođe aktivna, a trenira i nastupa već nekoliko sezona za srbački ženski rukometni klub, koji se takmiči u Drugoj republičkoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana